Mórahalom és környéke

2019.08.17. 12:33

Zákányszékért dolgoznak

Zákányszék - Hárman vehették át a Zákányszékért Díjat a településen nemrég megrendezett falunapokon, Szabó István Jánosnak pedig a helyi választási bizottságokban több évtizeden keresztül végzett kiemelkedő tevékenységéért elismerő oklevelet adományoztak.

A. T. J.

A zákányszéki önkormányzat képviselő-testülete a közelmúltban megrendezett falunapokon Zákányszékért Díjat adományozott több évtizedes oktató-nevelő munkája elismeréseként Takács Julianna Éva, példás családi élete és aktív közösségi munkája elismeréseként Puskás Istvánné, a szociális területen végzett tanyagondnoki feladatok példás ellátásáért és aktív közösségi munkájának elismeréseként Sebők Márta részére.


Takács Julianna Éva 1982-ben pályázott a Zákányszéki Általános Iskola történelemtanári állására. A fiatal tanárnő helytállt, még a helyi termelőszövetkezet traktoros szocia­lista brigádjának műveltségi versenyekre való felkészítésében is segített. Délutánonként mesélt nekik a magyar történelem egyes korszakairól, majd a traktorosok versenyre mentek. A falu kulturális életébe is bekapcsolódott. A Zákányszéki Kis Újság szerkesztését kollégájával, Daka Imrével végezte. 1984-től öt tanulócso­port osztályfőnöke lett, az első gimnáziumi osztályt is ő irányította. A tanulókat rendszeresen versenyekre készítette fel. Tagja a Csongrád Megyei Honismereti Egyesületnek és a Történelemtanárok Országos Egyesületének.

A helyi közösségért dolgoznak: Zákányszékért díjat vehetett a falunapok alkalmával rendezett ünnepségen Sebők Márta, Puskás Istvánné, Takács Julianna Éva, elismerő oklevelet kapott Szabó István János.

A helyi közösségért dolgoznak: Zákányszékért díjat vehetett a falunapok alkalmával rendezett ünnepségen Sebők Márta, Puskás Istvánné, Takács Julianna Éva, elismerő oklevelet kapott Szabó István János.

Fotó: Börcsök Zoltán

Puskás Istvánné 1953. szeptember 4-én született Mórahalmon. 1979. december 1-től a zákányszéki Egyetértés Mezőgazdasági Szakszövetkezetben kezdett dolgozni. Munka mellett eladói képesítést szerzett, majd letette az üzletvezetői vizsgát is. Aktív tagja a település közéletének. Alapító tagja a Zákányszéki Nőegyletnek, részt vesz a Gazdálkodók, vállalkozók klubjának munkájában, külsős bizottsági tagként segíti a képviselő-testület munkáját.


Sebők Márta mezőgazdaság­gal foglalkozó családban nőtt fel, Zákányszéken járt általános iskolába. Tanulmányait Sze­­geden folytatta, majd 1992-ben érettségizett a Széchenyi István Gimnáziumban. Mindig szeretett emberekkel foglalkozni, ezért élve a lehetőséggel, 2010-től tanyagondnokként tevékenykedik a településen. A feladatot a mai napig oda­adással végzi.


A képviselő-testület elisme­­rő oklevelet adományozott Szabó István Jánosnak, akinek a helyi választási bizottságokban több évtizeden keresztül végzett kiemelkedő tevékenységét ismerték így el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!