Délmagyar logó

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 30°C Még több cikk.

Falugondnokok találkoztak Bordányban

Bordányban rendezték meg szerdán a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesületének találkozóját.
Házi finomságokkal, pogácsával és pálinkával várták a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesülete találkozójának résztvevőit szerda reggel a bordányi faluházba. A rendezvényre a falugondnokságot működtető Bács-Kiskun, Csongrád, Békés, Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyei települések polgármestereit, falu- és tanyagondnokait, jegyzőit, intézményvezetőit hívták meg.

A rendezvény az Ádám Jenő Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak műsorával kezdődött, Tanács Gábor polgármester Bordányt mutatta be, majd a tanyagondnoki szolgálatok számoltak be a munkájukról.
Csörszné Zelenák Katalin, a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesületének ügyvezetője kiemelte, azért hasznosak ezek a találkozók, mert olyan ismereteket sajátíthatnak el és ötleteket ismerhetnek meg a falugondnokok, amit ők is tudnak alkalmazni a jövőben. – Rendszeresen szervez ilyen találkozókat az egyesület, aminek a célja a szakmai ismeretek bővítése, de természetesen baráti beszélgetésekre, tapasztalatcserére is lehetőséget ad az összejövetel, amelyen most a helyi tanyavilág sajátosságait mutattuk be – mondta Farkasné Lippai Ágota, a helyi Integrált Szociális és Egészségügyi Központ vezetője.

A falugondnokok bordányi találkozója a Kisapáti család veteránautó-kiállításának megtekintésével zárult.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ilonka néni a virágok szerelmese büszke színpompás kertjére

Ilonka néni a virágok szerelmese büszke színpompás kertjére
Ismét jutott virág a legvirágosabb település elismeréssel büszkélkedhető ruzsaiaknak. A 87 éves… Tovább olvasom