Délmagyar logó

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 28°C Még több cikk.

Mezítlábas ösvényt kaptak az ovisok

Mezítlábas ösvényen sétálhatnak akár mindennap a mórahalmi gyerekek. A sétány a láb fejlődéséhez, a lúdtalp megelőzéséhez és az izomcsoportok erősítéséhez járul hozzá.
– Le kellett vennünk a cipőt és a zoknit, és mezítláb mentünk végig ezen az ösvényen. Először homokon, aztán kis kavicsokon, majd homokos kavicson, fadarabokon és nagyon nagy köveken tapostunk – mesélte Császár Gergely mórahalmi óvodás. Laboncz Noéminek szúrta a talpát az ösvény, míg Gergő szerint csak az utolsó rész volt kicsit kellemetlen, ám biztosan ki fogja próbálni többször is.

Nemrégiben vehették birtokba a Mórahalmi Napköziotthonos Óvoda lurkói azt a mezítlábas ösvényt, amely hozzájárul az izomzat és a talp megfelelő fejlődéséhez. A Móra-Vitál Kft.-nek kiemelt célja a térség egészségügyi állapotának fejlesztése, így a nemrégiben alakult Egészségfejlesztési Irodával már több preventív és jótékony hatású programot szerveztek a térség lakossága számára.
A mórahalmi óvodások örömmel próbálták ki az ösvényt, ami néhol szúrja és nyomja a talpukat. A végére mégis érzik a jó hatását.  Fotó: Mórahalom Város Sajtószolgálata
A mórahalmi óvodások örömmel próbálták ki az ösvényt, ami néhol szúrja és nyomja a talpukat. A végére mégis érzik a jó hatását. Fotó: Mórahalom Város Sajtószolgálata
Pécsy Balázs, a Móra-Vitál Kistérségi Egészségügyi Központ vezetője elmondta, az óvodás korosztály egészségfejlesztése is céljuk, több egészségnapot is szerveznek, ehhez elengedhetetlen az egészséges étkezés és a mozgás fejlesztése. Az óvodai egészségfejlesztő program a csont-, az izom- és az idegrendszer megfelelő működését igyekszik egészséges mederbe terelni. A különböző boltozatokkal ellátott mezítlábas ösvény a láb fejlődéséhez, a lúdtalp megelőzéséhez és az izomcsoportok erősítéséhez járul hozzá. Az óvodások örömmel próbálták ki az ösvényt, sokan több kört is tettek rajta, és a továbbiakban minél többször szeretnék használni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ozsvári Csabáról forgatott a mórahalmi tévé - Az ötvösművész legkiemelkedőbb alkotása a Missziós kereszt

Ozsvári Csabáról forgatott a mórahalmi tévé - Az ötvösművész legkiemelkedőbb alkotása a Missziós kereszt
Portréfilmet forgatott a Móra-Net TV a tíz éve elhunyt Ozsvári Csaba Magyar Örökség díjas… Tovább olvasom