Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 20°C | 32°C Még több cikk.

MOL PICK Szeged-játékos avatta fel az új pályát Pusztamérgesen - fotók

Új, műanyag borítású kézilabdapályát adtak át Pusztamérgesen. A pályát a pusztamérgesi és ruzsai gyerekekkel együtt Stefan Sunajko, a Pick balszélsője avatta fel.

Egyre népszerűbb a kézilabda Pusztamérgesen, a Tisza Volán bázisikolájaként sok kisdiák sajátítja el a sport alapjait. Három éve kezdett edzéseket tartani Hári Ferenc László testnevelés tanár. Pénteken régi vágyuk teljesült, egy olyan szabadtéri rekortán kézilabdapályát kaptak, amely segíti edzéseiket.
MOL PICK Szeged-játékos avatta fel az új pályát Pusztamérgesen - GALÉRIA

Hári Ferenctől megtudtuk: a pálya a Magyar Kézilabda Szövetség pályázatából valósult meg, Bartók Csabának, a Tisza Volán utánpótlás igazgatójának segítségével. Az iskolában salakpálya volt csak korábban, ez a pályaépítésénél gondot is okozott. A műanyag borítású pályát csak aszfaltra lehet építeni, ennek költségeit a püspökség és az önkormányzat közösen állta. A Szent Ágoston Katolikus Iskola és Óvoda területén egy 20 méterszer 40 méteres szabvány kézilabdapályát építettek, kapukkal, palánkkal, labdafogó hálóval.

A pályaavató mérkőzésen, ahol a pusztamérgesiek ellenfelei a ruzsai lányok voltak, részt vett Stefan Sunajko, a MOL-PICK Szeged játékosa. A balszélső maga is kistelepülésen nőtt fel, így tudja mennyire fontosak a megfelelő körülmények.  

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Díszpárnahuzatok a falon

Díszpárnahuzatok a falon
Ebben az évben hímzett kispárnahuzatokat vártak az ásotthalmi és környékbeli lakosoktól a művelődési ház dolgozói. Már hagyomány, hogy az éves népdaltalálkozót valamilyen hagyományőrző kiállítás kíséri. Tovább olvasom