Délmagyar logó

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 28°C Még több cikk.

Mórahalom számít a helyi fiatalokra, ezért támogatja is őket a város

Mórahalom számít a helyi fiatalokra, ezért támogatja is őket a város
Összesen 9 millió forintos ösztöndíjprogrammal támogat Mórahalom önkormányzata 41 fiatalt. Céljuk a szakemberek pótlása és a mórahalmiak itthon tartása.
41 fiatallal kötöttek szerződést pénteken Mórhalmon. A város ösztöndíjprogramjára olyan általános, középiskolás, illetve felsőoktatásban tanuló vagy pályakezdő fiatal jelentkezhetett, aki rendelkezik mórahalmi lakcímmel, és még nem töltötte be 30. életévét. A program célja az esélyteremtés: a szociálisan rászoruló fiatalok támogatása, szakemberek hiánypótlása, valamint a térséghez való kötődésük erősítése.
 

A nyertes pályázókat Nógrádi Zoltán polgármester köszöntötte. Hangsúlyozta: egy napon ezek a fiatalok meghatározó szerepet fognak betölteni a város életében.
 

– Pontosan ezért ösztönzést és támogatást szeretnénk nyújtani nekik a mindennapokhoz, azzal az üzenettel, hogy számítunk rájuk a jövőben

– fogalmazott a polgármester.
 

Csonka Csaba, a pályázat projektmenedzsere kifejtette: az általános iskolások 15 hónapig 10 ezer, a középiskolások és a felsőoktatásban tanulók 20 hónapig 7500, a pályakezdők pedig 24 hónapra 15 ezer forintban részesülnek. – Így összesen közel 9 millió forinttal tudjuk segíteni boldogulásukat.

A pályázóknak 3,5 feletti tanulmányi átlaggal kellett rendelkezniük, fontos volt közéleti vagy sporttevékenységük, és az osztályfőnök vagy szaktanár véleménye – részletezte Csonka Csaba.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

300 gyerek érkezett Zákányszékre - Nagycsoportosok találkoztak

300 gyerek érkezett Zákányszékre - Nagycsoportosok találkoztak
A közelmúltban megtartották a hagyományos kistérségi nagycsoportos óvodások találkozóját. Tovább olvasom