Délmagyar logó

2019. 06. 20. csütörtök - Rafael 19°C | 28°C Még több cikk.

Rovásírásos helységnévtáblákat lepleztek le Ásotthalmon - galéria

Ősi írás fogadja az Ásotthalomra érkezőket: a cél a kulturális hagyományok ápolása.
– Sok látványos beruházás kezdődik és zajlik idén településünkön, amelyek a hétköznapjainkat teszik szebbé. De nemcsak ez a fontos, hanem az örökségünk, a kulturális hagyományaink ápolása is – fogalmazott Toroczkai László, Ásotthalom polgármestere a településre az 55-ös főút felől bevezető út mellett, ahol hétfőn rovásírásos helységnévtáblákat lepleztek le.
 
Rovásírásos helységnévtáblákat lepleztek le Ásotthalmon - GALÉRIA. Fotó: Török János


– A kereszténység mellett fontos a magyarságunk is. Határozott szándékunk, hogy Ásotthalom amellett, hogy magyar volt, magyar is maradjon. Ez a legfontosabb üzenete a mai napnak. Ez az írásmód kifejezi azokat a gyökereket, amelyekből a magyarság Európa szívében táplálkozik – mondta Toroczkai.

Az ünnepségen felolvasták a Forrai Sándor Rovásíró Kör nek az alkalomra küldött levelét, amelyben az állt, a rovásírás a magyarok ősi írásműveltsége, nem kitalált betűket használ, hanem bizonyított hagyományt, ennek alapján került a nemzetközi Unicode szabvány elismert írásai közé. Az ünnepi beszédek és a tábla leleplezése után Biacsi József plébános áldotta meg.
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyerekkori álma lett a hivatása: a megye is elismerte Enginé Ábrahám Katalin munkáját

Gyerekkori álma lett a hivatása: a megye is elismerte Enginé Ábrahám Katalin munkáját
1992 óta tanít Mórahalmon Enginé Ábrahám Katalin, nevéhez fűződik a helyi egyházi iskola megalapítása is, jelenleg itt dolgozik. Azt mondja, tanítónak lenni hivatás, ami csak akkor jó, ha szeretettel csinálják. Tovább olvasom