Délmagyar logó

2019. 06. 26. szerda - János, Pál 20°C | 32°C Még több cikk.

Tovább nő a bölcsődei férőhelyek száma

Több mint 91 millió 352 ezer forint érkezik a megyébe bölcsődefejlesztésre a Belügyminisztérium felhívása keretében. Ezúttal Mórahalmon és Zsombón válhat valóra az álom a forrásból.
A kormány 2010-ben indított programjának eredményeként már sok ezerrel nőtt a bölcsődei férőhelyek száma, hazánkban jelenleg mintegy 50 ezer kisgyermek nevelkedhet bölcsődében. A növekedést Csongrád megyében is tapasztalhattuk, tavaly szeptemberben például Ásotthalmon és Tiszaszigeten is megnyílt az új intézmény, míg Ruzsán jelenleg is tart az új bölcsőde építése. Az ötvenezres számot azonban a családtámogatási intézkedések keretében 2022-ig 70 ezerre bővítik országos szinten. Folyamatosan jelennek meg ennek kapcsán a pályázati kiírások. A legfrissebb belügyminisztériumi döntést a közelmúltban hozták nyilvánosságra, miszerint Csongrád megyében Mórahalom 56 millió, Zsombó pedig 35 millió 352 ezer forintból fejlesztheti bölcsődéjét.
Ásotthalmon már tavaly szeptemberben megnyílt az új bölcsőde a minisztériumi támogatás által.  Fotó: Török János
Ásotthalmon már tavaly szeptemberben megnyílt az új bölcsőde a minisztériumi támogatás által. Fotó: Török János
– Eredetileg harminc fő befogadására volt alkalmas az épület, azonban az előírások lehetővé tették, hogy tízzel több gyermek járhasson az intézménybe. A most elnyert forrásból – kibővítve több mint 1 millió 860 ezer forint önerővel – új csoportszobával bővül az ingatlan, valamint a tetőteret is beépítjük, ahol többek közt az új szoba eszközeit tárolják majd. Emellett kiszolgálóhelyiségeket is létrehozunk, elkészül a negyedik játszóudvar, bővül a napelemrendszer, és további parkolóhelyek is lesznek. A munka nyár végén kezdődhet meg, hiszen ekkor van a legkevesebb bölcsisünk, ugyanis a legtöbben óvodába mennek ekkor. A munkálatok végeztével ötvenkettőre nő a férőhelyek száma – osztotta meg a legfőbb részleteket lapunkkal Gyuris Zsolt, Zsombó polgármestere.

A keret lehetőséget ad az önkormányzatnak kültéri és beltéri berendezések beszerzésére egyaránt, többek közt székeket, asztalokat, gyerekkanapékat, öltözőszekrényeket, fektetőket és fejlesztőeszközöket vásárolnak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már helyben csomagolják a fűszerpaprikát Mórahalmon

Már helyben csomagolják a fűszerpaprikát Mórahalmon
A korábbi terveknek megfelelően az idei szezonban már helyben csomagolják a mórahalmi fűszerpaprikát. Tovább olvasom