Délmagyar logó

2019. 07. 18. csütörtök - Frigyes 15°C | 25°C Még több cikk.

Új otthonra talált Pusztamérgesen a védőnői szolgálat

Átköltözött egy másik épületbe a pusztamér­gesi védőnői szolgálat, amelynek hivatalos átadóját a közelmúltban tartották.
 A védőnői szolgálatnak korábban helyet adó épület szinte használhatatlannak bizonyult az elmúlt időszakban korszerűtlensége és egyre romló állaga miatt, ezért az önkormányzat úgy döntött, új helyet keres az egészségügyi szolgáltatásnak. Mindehhez a Terület- és településfejlesztési operatív program nyújtott anyagi segítséget – tájékoztatott Papp Sándor polgármester. Az önkormányzat a művelődési ház közvetlen közelében lévő egykori szolgálati lakást alakította át a mai kor elvárásainak megfelelővé, aminek nemcsak a kismamák, hanem a dolgozók is örülnek.
Elköltözött a védőnői szolgálat Pusztamérgesen. FOTÓ: FRANK YVETTE
Elköltözött a védőnői szolgálat Pusztamérgesen. FOTÓ: FRANK YVETTE
Szögi Tiborné védőnő el­mondta, hogy a faluban védőnőként eltöltött több mint 30 éve alatt a régi épület már valóban nagyon elhasználódott, így az évente 5-10 kismama és gyermeke ellátása nehezen volt megoldható megfelelő körülmények között. A pályázatból lehetőség volt számos új eszköz és berendezési tárgyak beszerzésére is, így könnyebbé vált például a szűrővizsgálatok elvégzése az akadálymentesített épületben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ásotthalmon avatták az ország első Szilágyi Mihály-szobrát, emléket állítottak a határvédelemnek

Az ország első Szilágyi Mihály-szobrát avatták fel szerdán Ásotthalmon. Tovább olvasom