We Are One

2020.05.29. 18:07

Több mint 100 filmet vetítenek a globális online fesztiválon

Több mint 100 filmet vetítenek a We Are One elnevezésű globális online seregszemlén, amely a világ 21 nagy filmfesztiváljának összefogásából jött létre az elmaradó, illetve bizonytalanná vált fesztiválok pótlásaként.

A YouTube videómegosztó oldalon pénteken kezdődött ingyenes, de adományokat gyűjtő tíznapos programsorozatban részt vesz többek között a cannes-i, a velencei, a torontói és a berlini filmfesztivál.

Június 7-ig 35 országból 34 egész estés filmet és 71 rövidfilmet lehet megtekinteni a We Are One YouTube-oldalán.

A vadonatúj produkciókat az alkotók mutatják be a vetítést követő online beszélgetéseken. A résztvevő fesztiválok által szelektált válogatásban régebbi alkotások és új művek is szerepelnek.

A különleges fesztivál egy valódi filmes seregszemléhez hasonlatosan működik, bizonyos filmeket első alkalommal mutatnak be közönség előtt.

A premiert követően ezek a filmek letölthetőkké válnak, a felhasználók pedig annak ellenére, hogy a filmek megtekintése ingyenes adományozhatnak is jótékony célra.

A bevétel egy részét a szervezők közlése szerint az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és jótékonysági szervezetek kapják.

A szervezők egyik célja a filmfesztiválok eljuttatása olyanokhoz is, akik amúgy sosem járnak fesztiválra.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában