Fontos ügy

2020.06.24. 11:30

Veszélyeztetett gorillákról tervez játékfilmet Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio amerikai filmcsillag produkciós cégével a Netflix számára játékfilmre adaptálja a Virunga című dokumentumfilmet – értesült a deadline.com filmes portál.

Leonardo DiCaprio amerikai színész érkeznek az Oscar-díjak idei jelöltjeinek gálavacsorájára a Los Angeles-i Loews Hotelben 2020. január 27-én.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Etienne Laurent

A forgatókönyvet az Oscar-díjas Barry Jenkins (Holdfény) írja.

Az Oscar-jelölt Virungát 2014-ben mutatta be a Netflix, producerei között DiCaprio is szerepelt. A dokumentumfilm rendezője és forgatókönyvírója, Orlando von Einsiedel végzi a játékfilm executive produceri munkáit.

A film vadőrök életét mutatja be, akik Afrika legértékesebb nemzeti parkjának és veszélyeztetett gorilláinak megmentéséért kockáztatják életüket.

Leonardo DiCaprio régóta foglalkozik a Kongói Demokratikus Köztársaságban található Virunga Nemzeti Park támogatásával, tavasszal kétmillió dollárt segített összegyűjteni a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került nemzeti park megmentésére létrehozott alap elindításához.

Barry Jenkins, aki a Ha a Beale utca mesélni tudna című 2018-as filmjével szintén számos díjat zsebelt be, most Alvin Aileyről, a 20. század egyik legnagyobb hatású koreográfusáról készít életrajzi filmet.

Borítókép: Leonardo DiCaprio amerikai színész érkeznek az Oscar-díjak idei jelöltjeinek gálavacsorájára a Los Angeles-i Loews Hotelben 2020. január 27-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!