Emmy-díjak

2020.07.28. 19:16

A Watchmen kapta a legtöbb jelölést

A Mandalorian és a Stranger Things is az idei Emmy-díjak jelöltjei között szerepel, a legtöbb, 26 jelölést azonban a Watchmen kapta. Az amerikai televíziós akadémia díjaira jelöltek listáját kedden hozták nyilvánosságra Los Angelesben.

(FILES) In this file photo taken on October 14, 2019 (L-R) actors Don Johnson, Jean Smart, Regina King, show creator Damon Lindelof, producer Nicole Kass "Watchmen" at the Cinerama Dome in Hollywood. - The 72nd Primetime Emmy Awards nominations honoring the best and brightest in television will be announced early on July 28, 2020, kicking off an unusual awards season clouded by the COVID-19 pandemic. Among the frontrunners for best drama are HBOs darkly humorous "Succession," which centers on a powerful media familys wrangling for control of its company, as well as dark crime thriller "Ozark." In the limited series race, HBOs "Watchmen," a superhero tale that tackled racism in America, is expected to be the frontrunner. (Photo by Chris Delmas / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Chris Delmas

A koronavírus-járvány miatt online közvetített ceremónián az Emmy-jelöltek listáját Leslie Jones (Supermarket Sweep, SNL), Laverne Cox (Inventing Anna), Josh Gad (Central Park) és Tatiana Maslany (Perry Mason) sorolta fel a televíziós akadémia elnökének, Frank Schermának a köszöntője után – számolt be róla a deadline.com.

„Ebben az évben tanúi vagyunk a történelem egyik legnagyobb, társadalmi igazságosságért folyó harcának. És kötelességünk ezt a médiumot is felhasználni a változtatásra” – fogalmazott Scherma.

A rasszizmus témájával foglalkozó Watchmen 26 jelölést gyűjtött össze a különböző kategóriákban, mások mellett a legjobb minisorozatok között is díjazott lehet, de két szereplőjét, Regina Kinget és Jeremy Ironst is jelölték az Emmyre.

Az Amazon The Marvelous Mrs. Maisel című vígjátéka 20 jelölést kapott, a Netflixen futó Ozark pedig 18 jelöléssel lett a harmadik ebben a sorban.

A drámasorozatok közül a Better Call Saul, A korona, A szolgálólány meséje, a The Mandalorian, a Megszállottak viadala, az Ozark, a Stranger Things és az Utódlás kapott jelölést. A vígjátéksorozatnál pedig a Félig üres, a Halott vagy, A jó hely, a Bizonytalan, A Kominsky-módszer, a Marvelous Mrs. Maisel, a Schitts Creek és a Hétköznapi vámpírok – A sorozat kaphat Emmy-díjat.

A drámasorozatokban szereplő színésznők közül Jennifer Aniston, Olivia Colman, Jodie Comer, Laura Linney, Sandra Oh és Zendaya lett jelölt, a színészek mezőnyében Jason Bateman, Sterling K. Brown, Steve Carell, Brian Cox, Billy Porter vagy Jeremy Strong nyerheti az Emmyt.

A vígjátéksorozatok színésznő jelöltjei közé Christina Applegate, Rachel Brosnahan, Linda Cardellini, Catherine OHara, Issa Rae és Tracee Ellis Ross jutott be. A színészek közül pedig Anthony Anderson, Don Cheadle, Ted Danson, Michael Douglas, Eugene Levy és Ramy Youssef szerepel a jelöltlistán.

A minisorozatok mezőnyében a Watchmenen kívül a Little Fires Everywhere, a Mrs. America, a Hihetetlen vagy az Unorthodox kaphatja az Emmy-díjat.

A minisorozatban vagy tévéfilmben szereplő színésznők közül Cate Blanchett, Shira Haas, Regina King, Octavia Spencer és Kerry Washington lett jelölt. A színészeknél pedig Jeremy Irons, Hugh Jackman, Paul Mescal, Jeremy Pope és Mark Ruffalo esélyes.

A televíziós akadémia közleménye szerint idén a több mint száz kategóriában rekordszámú, 767 különböző műsor száll versenybe az Emmy-díjakért.

Augusztus 21-én kezdődik a szavazás a kategóriák győzteseiről, amely augusztus 31-ig tart.

Az Emmy-díjak átadását szeptember 20-án élőben közvetíti az ABC televízió Észak-Amerikában. A gála házigazdája Jimmy Kimmel lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!