MTV Video Music Awards

2020.08.31. 09:46

The Weeknd klipje kapta az év zenés videója díjat

The Weeknd klipje, a Blinding Lights kapta az év zenés videója díjat az MTV Video Music Awards vasárnap New Yorkban a pandémia miatt közönség nélkül megrendezett díjátadóján – számolt be róla a The Hollywood Reporter.

The Weeknd kanadai énekes-dalszerző a sajtószobában tartott fotózáson, miután az Earned It (Fifty Shades of Grey) című számával a legjobb rhythm and blues előadás, a Beauty Behind The Madness című lemezével pedig a legjobb városi kortárs album kategóriákban nyerte el a gramofonszobrocskákat a Grammy-díjak 58. átadási ünnepségén a Los Angeles-i Staples Centerben 2016. február 15-én.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Mike Nelson

A ceremónián, amelynek házigazdája Keke Palmer volt, Lady Gaga és Ariana Grande, a BTS, Taylor Swift, H.E.R., Maluma, Machine Gun Kelly és Megan Thee Stallion is díjazott lett.

Lady Gaga elnyerte az év előadója díját, továbbá az év legjobb száma Rain on Me is az övé lett, ezt Ariana Grandéval együtt készítette. A BTS lett az év együttese, emellett a legjobb K-pop- és a legjobb popbanda díját is elvitték.

The Weeknd az év klipje mellett a legjobb R&B-szám trófeáját is begyűjtötte.

A díjátadón, amelyet az MTV és 11 társcsatornája sugárzott, Lady Gagának ítélték az először átadott Tricon-díjat. A díjjal a multidimenzionális művészeket kívánják díjazni, akik a zenéjükkel, előadásukkal és jótékonyságukkal is elismerést aratnak.

A díjátadót vezető Palmer megemlékezett a pénteken elhunyt Chadwick Boseman amerikai színészről, a Fekete Párduc sztárjáról, akit 43 évesen vitt el a rák.

A műsorban mások mellett Lady Gaga és Ariana Grande, The Weeknd, Maluma, a BTS, Miley Cyrus, DaBaby és Doja Cat is fellépett.

A pandémia alatti kényszerű karantén miatt két új díjat is átadtak: a legjobb otthon készült klip és a legjobb karantén előadás díját. Előbbit Ariana Grande és Justin Bieber klipje, a Stuck with U nyerte, az utóbbit pedig a CNCO latin-amerikai fiúbanda Unplugged At Home című programja.

A zenetévé ceremóniáján a járvány frontvonalában dolgozó hősök klipjeit ugyancsak külön kategóriában ismerték el: díjat kapott mások mellett az Imagine című produkció két orvos, Elvis Francois és William Robinson előadásában, díjazott lett Nate Wood a Lean on Me előadásáért és a Jefferson Egyetemi Kórház csapata is a Level Up című klipjükért.

A közönség nélkül megrendezett díjátadó előadói New York közismert színhelyeiről jelentkeztek be.

Borítókép: The Weeknd kanadai énekes-dalszerző a sajtószobában tartott fotózáson, miután az Earned It (Fifty Shades of Grey) című számával a legjobb rhythm and blues előadás, a Beauty Behind The Madness című lemezével pedig a legjobb városi kortárs album kategóriákban nyerte el a gramofonszobrocskákat a Grammy-díjak 58. átadási ünnepségén a Los Angeles-i Staples Centerben 2016. február 15-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!