ítéletidő

2021.01.03. 14:18

Összedőlt egy raktár a hó súlya alatt, egy autóst lavina temetett be Ausztriában (videó)

Újabb nagy havazás érte el Ausztriát. Kelet-Tirolban a sok hótól összedőlt egy raktárként használt épület. A szokásos 42 centi hó helyett már 2 méter esett, és még vége sincs a télnek.

Forrás: Shuterstock

Lienzben egy házzal egybeépített raktárépület dőlt össze szombat este a hó súlya miatt. A romokat keresőkutyákkal vizsgálták át, de kiderült, hogy a ház egyetlen lakója éppen nem volt otthon a baleset idején – írja a krone.at.

Lienzben csaknem kétméteres hó esett ezen a télen. Összehasonlításképpen, egy átlagos télen a térségben 42 centiméter hó szokott lenni...

Egy meteorológiai oldalnak a Lienz közelében lévő Iselsbergből küldtek képeket, amelyeken látszik, hogy a ház tetejéig ér a hó.

A havazás és a lavinaveszély miatt le kellett zárni a Felbertauern utat, amely fontos összeköttetés Tirol és Salzburg tartományok között,

egy autóst is betemetett a lavina.

Szerencséjére éppen hegyimentők mentek utána, akik ki tudták szabadítani a sofőrt – írja az orf.at.

St. Jakob in Defereggen településnél is megindult egy lavina, de nem okozott károkat.

A szomszédos Karintia tartományban decemberben is hihetetlen mennyiségű hó esett.

Kötschach-Mauthen település környékén a Lesach völgyben ezen a télen már három méter hó esett. A következő napokban ráadásul újabb kiadós havazásra számítanak a meteorológusok.

Számos utat lezártak a nagy hó miatt, sok pedig csak hólánccal járható Karintiában – írja az Origo.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!