fertőzés

2021.04.22. 06:31

47 utas lett koronavírusos egy repülőn, pedig beszálláskor még minden teszt negatív volt

Összesen 47 utasnál mutatták ki a Covid–19 fertőzést azok közül, akik egy indiai repülőjárattal érkeztek Hongkongba. A beszálláskor még mindegyikük tesztje negatív volt.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Vistara légitársaság gépe április 4-én érkezett Delhiből Hongkongba.

Mielőtt felszállt a repülő, az összes utasnak negatív Covid-tesztje volt

a hongkongi szabályozásnak megfelelően, amely a beutazáshoz 72 óránál nem régebbi, negatív PCR-teszt meglétét írja elő – írja az AirLive.net nyomán az Origo.

Elég egy beteg utas és tucatnyi ember kapja el a fertőzést
Fotó: Shutterstock

 

Érkezés után az utasoknak saját költségen 21 napra karanténba kellett vonulniuk a hongkongi előírásoknak megfelelően a kormányzat által kijelölt helyen.

Az utasok közül hatnál azonban már a repülőtéren kimutatták a fertőzést. További 25 utas tesztje egy héttel később lett pozitív, míg a karantén 12. napjára már összesen 47 embernél mutatták ki a vírust.

Hongkong ezután április 20-tól 14 napra betiltotta az összes légi járatot Indiából.

A Vistara közleményében azt írta, hogy a légitársaság minden előírást szigorúan betart, amit az indiai hatóságok vagy a célországok szabnak meg, beleértve a hongkongi járatot is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!