elég meglepő

2021.09.02. 07:50

Kiderült! Őt akarja utódjának II. Erzsébet brit királynő

Régóta folyik a találgatás, hogy II. Erzsébet királynő esetleg mégsem a fiát, Károly herceget szeretné maga után a trónon látni, hanem unokáját, Vilmos herceget. Úgy tűnik, most végre kiderült, ki lesz a királynő után a brit király.

Britain's Queen Elizabeth II receives flowers as she meets employees during a visit to AG Barr's factory in Cumbernauld, east of Glasgow, where the Irn-Bru drink is manufactured on June 28, 2021. - The Queen is in Scotland for Royal Week where she will be undertaking a range of engagements celebrating community, innovation and history. (Photo by Andrew Milligan / POOL / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Andrew Milligan

A brit királyi udvarban már jó ideje azt pletykálják, hogy Károlyból sosem lesz király. Édesanyja, II. Erzsébet helyette inkább Vilmost látná szívesen a trónon. – írja a The Sun nyomán a life.hu.

A királynő közel 70 éve uralkodik, az utóbbi időben pedig rengeteg, a családja körüli botránnyal kellett megbírkóznia. Vilmos élete azonban makulátlan, példás férj és apa, felesége szekrényében sincsenek csontvázak.

Egyes szerint az uralkodónő már elkezdte okítani unokáját, hogy a későbbi trónralépése zökkenőmentes lehessen. Most például a lehető legközelebb költözteti Vilmost és családját magához, Windsorba.

Azonban nem elegendő, hogy a királynő mit szeretne, hiszen a trónöröklés szerint törvényesen fia, Károly kapná a koronát. Ám abban az esetben, ha ő lemond róla, Vilmos, mint második a trónöröklési sorban válna automatikusan a királlyá.

Az udvari szóbeszéd szerint II. Erzsébet mindent megtesz azért, hogy meggyőzze Károlyt: így cselekedjen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!