Messziről indultak

2021.12.26. 06:00

Semmiből a sikerbe: sztárok, akik a nyomorból törtek fel a rivaldafénybe

Ők az élő példák arra, hogy kemény munkával, kreativitással és tehetséggel az ember szinte bármit elérhet.

Buzgó Csilla

Hiába keresnek most csilliárdokat, ezek a hírességek bizony nem ezüstkanállal a szájukban születtek.

Eminem

Ahogy az élettörténetén alapuló filmje, a 8 mérföld is bemutatja, Marshall Mathers III drogfüggő, mentális problémákkal küzdő egyedülálló édesanyjával élt megkérdőjelezhető körülmények között egészen addig, amíg tehetségének köszönhetően befutott. A gyermek Eminemet kortársai rendszeresen verték, többször szenvedett súlyos sérüléseket. Otthon sem volt nyugta, anyjával, Deborah-val gyakran veszekedtek, sőt, állítása szerint a nő rendszeresen váliumot szórt az ételébe, hogy könnyebben tudja őt kezelni.

Eminem

Forrás: Dennis Van Tine / Geisler-Fotopress / dpa Picture-Alliance via AFP

Világhírnevét többek között az efféle traumatikus élmények ihlette rapszámainak köszönheti, amelyek végül kihúzták a nyomorból, és biztos megélhetést nyújtottak neki.

Cardi B

A New York-i születésű rapper büszkén vállalja, hogy annak idején vetkőzéssel és rúdtánccal kereste kenyerét, mivel ez volt az egyetlen lehetősége a szegénységből és egy bántalmazó párkapcsolatból való kitörésre.

Cardi már 16 éves korában egy igen veszélyes utcai és börtönbanda tagja volt.

Amikor első munkahelyéről, egy élelmiszerüzletből is kirúgták, a főnöke azt javasolta, próbáljon szerencsét a közeli sztriptízbárban.

Cardi B

Forrás: Suzanne Cordeiro / AFP

A sztár sokakkal ellentétben nem zülleni, hanem egzisztenciálisan fejlődni kezdett újdonsült munkája jóvoltából. Elköltözött akkori toxikus párjától, és visszament tanulni is.

Az áttörést 2013 környékén hozták meg számára az Instagramra és a Vine-ra feltöltött tartalmai.

2015-ben pedig szerepet kapott a Love & Hip Hop: New York című realityben. Nem sokkal ezután leforgatta első videoklipjét, és szerencsére már a lemezszerződésre sem kellett sokáig várnia.

Omar Sy

Akárcsak az Életrevalók című filmben alakított karaktere, a francia színész megjárta a hadak útját a való életben is. Omar egy afrikai bevándorló család gyermekeként cseperedett fel 7 testvérével együtt egy Párizs közelében fekvő kistelepülés szegénynegyedében. Bár a középiskola után franciaországi karrierje viszonylag könnyen beindult, a nagyvilágot jelentő deszkákig hosszú volt az útja.

Omar Sy

Forrás: Julien De Rosa / AFP

Amíg szülőhazájában számos nívós szakmai díjat elnyert, az Egyesült Államokban a nulláról kellett felépítenie magát előadóművészként. A sok nyelvlecke, casting és próbálkozás gyümölcse az évek során szerencsére tökéletesen beérett. Omar Sy-t immár az egyik legnépszerűbb francia származású színészként emlegetik, és már olyan kasszasikereket tudhat maga mögött, mint a Jurassic World, az X-Men és a Transformers.

Jim Carrey

Hollywood egyik leghíresebb gumiarcú mókamestere rögös utat járt be a sikerig. Tinédzserkorában családjával együtt hajléktalansorsra jutott, közösen éltek egy furgonban. Előfordult, hogy Jim a testvérével csak egy sátorban tudta meghúzni magát az Ontario-tó partján.

Később gondnokként és biztonsági őrként dolgozott, ez idő tájt kezdte szárnypróbálgatásait a showbizniszben, mint humorista. Ekkor 15 éves volt.

Számos sikertelen casting és évekig tartó stand-upolás árán 1994-ben, 32 esztendős korában szerepet kapott az Ace Ventura: Állati nyomozó című vígjátékban, amely végül a világhírnévig repítette. A többi pedig már történelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!