Van rá magyarázat

2022.02.08. 10:55

A boncolás előtt tért magához egy férfi, akit három orvos is halottnak nyilvánított

A bizarr eset egy 29 éves férfival, Gonzalo Montoya Jiménezzel történt meg, aki épp egy spanyolországi börtönben, Asztúria tartományban töltötte büntetését. A férfit három orvos is halottnak nyilvánította, mielőtt a boncasztalra került.

A férfi egyik nap a névsorolvasáskor nem reagált, ezért az őrök a cellájához siettek, ahol eszméletlenül találták meg. Nem látszott rajta erőszakosság jele, de mégsem mutatott életjelet - írta a Science Alert-re hivatkozva a Bors.

Az intézmény két orvosa megvizsgálta, és halottnak nyilvánították. Egy órával később az igazságügyi orvosszakértő is megvizsgálta, aki szintén úgy találta, hogy a rablásért elítélt férfi, halott. 

Ezután hullazsákba tették, és átszállították a patológiára, ahol hűtőkamrába helyezték. Bár furcsa zajokat hallottak kiszűrődni a teremből, de senki sem gondolt arra, hogy az egyik "halott" éledezik. A patológus nagyon megijedt, mikor a boncolására készülve felnyitotta a hullazsákot, amiben a korábban halottnak hitt férfi mozgott.

Három évvel ezelőtt történt a hátborzongató eset, de most tudományos magyarázatot is találtak a jelenségre. 

A férfi teste cianózistól kékült el, amit az oxigénhiány vagy a vérkeringés leállása is kivált. A kórház tisztviselői a spanyol médiának azzal magyarázkodtak, hogy Gonzalo katalepsziás lehetett, ami eszméletvesztéssel és az izmok mozdulatlanságával jár, ezért nem mutatott életjelet. Családja azt állította, hogy a rab epilepsziás volt, és az erre kapott gyógyszerek elhagyása vagy túladagolása válthatta ki nála ezt a különös reakciót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!