Nem jó hírek

2022.10.08. 04:50

Kemény tél várható az előrejelzés szerint: aggasztó, ami ránk vár

Mindenkit foglalkoztat, mennyire hideg tél elé nézünk. Most megérkezett az Európai Középtávú Időjárás-előrejelző Központ jelentése.

Fotó: Shutterstock

Az Európai Középtávú Időjárás-előrejelző Központ közzétette az idei télre vonatkozó adatokat, amik aggodalomra adnak okot. Európában a szokásosnál is hidegebb tél várható idén – írja a Financial Times online kiadása. A portál beszámolója szerint 

 

a nemzetközi meteorológiai szervezet előrejelzése alapján novemberben és decemberben egy magasnyomású időszak várható Nyugat-Európában, ami hidegebb időjárást, valamint kevesebb szelet és csapadékot hozhat magával. 

 

Addig viszont szerencsére enyhébb időszak vár ránk.

Florence Rabier, az ECMWF főigazgatója azt mondta, hogy 

az Atlanti-óceánon nemrég kialakult hurrikánok miatt, a hátralévő őszi hónapokban enyhébb időjárás várható, de a La Nina később rendkívüli hideget okozhat. 

Ez a légköri jelenség általában a Csendes-óceán időszakos lehűlése miatt következik be, ami hullámzó hatásokat vált ki az időjárásban szerte a világon, és drasztikusan megváltoztatja a szél- és csapadékmintákat.

Ha ez a prognózis megvalósul, az az energia szempontjából megterhelő lesz, mivel a kevesebb szél a szélenergia, a kevesebb csapadék pedig a vízenergia termelését fogja megnehezíteni

- idézi a Ripost Florence Rabiert, az ECMWF főigazgatóját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!