szívszorító

2021.07.29. 05:30

Óriásit hibáztak az orvosok: meghalt egy influenzás, kétéves kislány

Szörnyű tragédia történt abban a kórházban, ahová influenzával került be egy kétéves kislány.

Forrás: Shutterstock / illusztráció

Fotó: Shutterstock

Végzetesen reagált a szervezete az influenzára annak a kétéves kislánynak, akinek orvosai túl későn vették észre, hogy mekkora a baj. Szülei megtörve nyilatkoztak szemük fényének elvesztéséről.

Az angol kislány, Cristiana Banciu harmadik születésnapja előtt, január 8-án hunyt el egy londoni kórházban – két nappal azután, hogy odaszállították egy másik klinikáról. A gyermek influenzás volt, de a szervezete nagyon ritka és súlyos módon reagált a betegségre.

A lány halálának ügyében most tartottak bírósági tárgyalást, amelyen nyilvánosságra került a halottkém vizsgálatának eredménye.

Állítólag óriásit hibáztak a kórház dolgozói, amikor nem észlelték időben, hogy milyen drasztikusan csökkent a kislány tudatállapota – az úgynevezett Glasgow Kóma Skála-szintje –, és nem cselekedtek időben.

A bíróság szerint a lánynak nagyobb esélye lett volna a túlélésre, ha hamar átszállítják az intenzív osztályra.

Szülei, Alexandru és Georgina megtörve nyilatkoztak lányuk elvesztéséről. Úgy érzik, a halála óta nincs értelme felkelniük reggelente – idézi a szülőket a The Sun nyomán a Bors.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!