áprilisi tréfa

2021.03.31. 09:00

Csak vicc volt, hogy Voltswagen lesz a Volkswagenből

Szó sincs arról, hogy a Volkswagen az Egyesült Államokban májustól nevet vált, és Voltswagennek fogják hívni az elektromos autók iránti elkötelezettség jelélül, az egész csak április tréfa volt – jelentette be a vállalat szóvivője

The power plant at the headquarters of German carmaker Volkswagen (VW) in Wolfsburg, northern Germany on March 26, 2021. - German auto giant Volkswagen said it is aiming to dominate the electric car market by 2025 as it accelerates the pace to catch up with US pioneer Tesla. Volkswagen sold 422,000 electrified vehicles in 2020. Of those, 230,000 were fully electric cars -- or three times more than in 2019 -- and the remainder petrol-electric hybrids. (Photo by Ronny Hartmann / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Ronny Hartmann

Mark Gillies, aki hétfőn még rezzenéstelen arccal állította, hogy a névváltoztatásról szóló bejelentés hiteles és valós, kedden közölte, vicc az egész.

Miután semmi nem utalt arra, hogy tréfáról lenne szó, és ekkora vállalatoknál meglehetősen ritka, hogy ilyesmivel vicceljenek, a bejelentésnek a világ számos médiuma és hírügynöksége hitelt adott.

Ettől azonban még akár bajba is kerülhet a vállalat, amelynek részvényárfolyama a talmi bejelentést követően 5 százalékkal emelkedett, ami felkeltheti a tőzsdefelügyelet érdeklődését, miután gyakorlatilag arról van szó, hogy a Volkswagen tudatosan hamis információt közölt, ami hatással volt az árfolyamokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!