Mindent kitervelt, de hiába

2022.01.15. 07:03

Balesetnek álcázva, egy vadászaton lőtte le feleségét, hogy felvegye az életbiztosítási pénzt

A 67 éves fogorvos, Lawrence Rudolph az amerikai hatóságok szerint még 2016-ban egy zambiai vadászaton ölte meg feleségét, hogy megszerezze a nő életbiztosítása után kapható milliódolláros nagyságrendű összeget.

A zambiai hatóságok balesetnek minősítették a halálesetet, de a férj a baleset után szokatlanul viselkedett, ami felkeltette az amerikai nagykövetség figyelmét, végül így bukott le. A férfi ügyvédje szerint viszont a védence ártatlan - írja az Origo.

Bianca Finizio Rudolphot 2016. október 11-én, helyi idő szerint reggel fél hatkor lőtték mellkason egy sörétes puskával Zambiában, ahova férjével, a Lawrence-szel utaztak, hogy ott egzotikus vadászatokon vehessenek részt - írja az nypost.com.

A nő és a férje is tapasztalt vadászok voltak - a történet szempontjából később ez még fontossá válik - rendszeresen utaztak a világban vadászati céllal

ezen a kiránduláson a nő egy leopárdot akart elejteni, ami nem sikerült, de számos állatot megölt. Ez alkalommal férje nem vett részt a vadászaton.

A "baleset" után a férj a kiérkező zambiai rendőröknek elmondta, hogy éppen a házban a fürdőszobában tartózkodott, amikor lövést hallott.

Amikor kiment a ház elé, a felesége már a földön feküdt, a mellkasán pedig egy seb tátongott és vérzett.

A férfi a rendőröknek elmondta, hogy szerinte a puska még

AZ ELŐZŐ NAPI VADÁSZAT UTÁN MARADT MEGTÖLTVE, ÉS SZERINTE A FELESÉGE KEZÉBEN VÉLETLENÜL SÜLT EL, AMIKOR A NŐ MEGPRÓBÁLTA BELERAKNI A FEGYVERTÁSKÁBA.

Az incidenst a zambiai hatóságok balesetnek minősítették.

 

A hívás a nagykövetségre

 

Lawrence a felesége halála utáni napokban felhívta az amerikai nagykövetséget, hogy jelezze a kívánságát, hogy a nőt szeretné elhamvasztatni még Zambiában.

A követség munkatársainak szemet szúrt a férfi sazokatlan viselkedése, ezért informálták arról az FBI-t, akik képeket készítettek a nő holttestéről még a hamvasztás előtt. 

Később a képek alapján a szakértők szerint a nőt körülbelül 2 méter távolságból lőhették meg.

A férfi a hírre, hogy lefényképezték a felesége holttestét, kifejezetten dühös lett.

 

A felesége holttestéről készült képek buktatták le

 

A 67 éves férfit most gyilkossággal vádolják az Egyesült Államokban, a tettét vélhetően azért követte el,

hogy felvegye a nő után járó közel 4,8 millió dollárnyi (1,5milliárd forint) életbiztosítási összeget, amit hét különböző biztosítótársaságtól igényelt. 

A biztosítótársaságok egy része magánnyomozókat fogadott, hogy kivizsgálják a biztosítási kérelem jogosságát, de azok közül mindegyik helyt adott végül a férfi kérelmének.

A család és a barátok viszont sürgették az FBI munkatársait, hogy vizsgálódjanak tovább, mert szerintük nem baleset történt, végül a hullaházban a hamvasztás előtt készített képek és a férfi kiderült titkos viszonya, ami akár indíték is lehetett, vezettek el a fogorvos letartóztatásához.

Rudolph ügyvédje kedden indítványt nyújtott be, hogy védencét a coloradói fogdából Arizonába szállítsák, ahol az otthona van.

Az ügyvéd szerint védencének nem volt anyagi indítéka arra, hogy megölje a nőt, a fogorvosi praxisa közel 8 millió dollárt ér.

Ez egy felháborító vádemelés Dr. Larry Rudolph ellen, egy olyan férfi ellen, aki szerette a feleségét és nem ölte meg

- mondta Lawrence ügyvédje.

Az ügyvéd szerint a férfit a bíróság végül majd minden kétséget kizáróan felmenti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!