Önfeláldozás

2022.01.26. 06:40

Nem tudott úszni, megfulladt, miután vízbe ugrott öngyilkos barátnőjéért

Önzetlensége okozta a vesztét annak a 22 éves férfinak, aki az életét eldobni készülő hölgyismerősét akarta megmenteni.

Az esetről, mely 2021. július 30-án történt a hajnali órákban az angliai Blackpool tengerpartján, egy 2022. január 24-én lezajlott bírósági meghallgatáson derültek ki kulcsfontosságú részletek – írja a Mirror.

Alex Gibsont, aki a tragédiát megelőző estén a barátaival szórakozott a környéken, nem sokkal éjfél után hívta fel a neve elhallgatását kérő fiatal nő, és elmondta neki, hogy nem akar tovább élni.

Alex a mólóhoz sietett, amelyről a lány levetette magát, majd a tengerbe gázolt, hogy megmentse ismerősét annak ellenére, hogy ő maga nem tudott úszni.

Amikor ez egyértelművé vált, a lány ki akarta vinni a férfit a vízből, ám az erős áramlat miatt nem tudta partra vonszolni őt, ezért nagy nehezen egyedül úszott ki, hogy segítséget szerezzen.

 

„Amikor kiértem, odakiáltottam neki, hogy ne aggódjon, minden rendben lesz” – emlékezett vissza a nő.

 

Alex parton alvó ismerősei meghallották a kiabálást, és együttes erővel segítségért rohantak, de a vízimentők már csak a férfi holttestét találták meg mintegy 200 méterre a parttól. Bár kórházba szállították, az újraélesztési kísérletek sikertelennek bizonyultak, így reggeli 6 óra 20 perckor hivatalosan is halottnak nyilvánították őt.

 

„Aznap reggel még viccelődve üzentem is neki, ahogy minden buli után tettük, hogy „Remélem, élsz!” – kezdte Dillon Dixon, az áldozat legjobb barátja. „Úgy éltünk együtt, mint a testvérek. Alexnek arany szíve volt, büszke vegánként élt, szerette az állatokat, sokszor etette a madarakat a Stanley Parkban.”

 

„Minden kollégája kedvelte, intelligens, szorgalmas, kedves és segítőkész embernek ismertük meg, aki soha a légynek sem ártott volna. Igazi hősként halt meg, borzasztóan fog hiányozni” – írták munkatársai a férfiról, akikkel a C Fresh Fish & Chips nevű blackpooli étteremben dolgozott együtt. Alex temetésére is ők gyűjtöttek pénzt online, végül édesapja kérésére egyik kedvenc helyén, a Stanley Parkban állítottak neki örök emléket.

Illusztráció: 123RF

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!