Szerencsétlenség

2022.03.04. 06:20

Magyar turista zuhant a mélybe egy osztrák sípálya felvonójáról

Magyar turista zuhant le csütörtökön egy karintiai sípályán egy székes felvonóról hatméteres mélységbe, az 55 éves férfit mentőhelikopterrel kórházba szállították – közölte az osztrák rendőrség.

A baleset a gerlitzeni síterületen történt Treffen településen. A sebesült férfit előbb motoros szánnal levitték a völgybe, ahonnan mentőhelikopterrel szállították Villachba, a tartományi kórházba.

A magyar férfi két barátjával szállt fel a székes felvonóra. Barátai beszámolója szerint menet közben a kezéből kiesett az egyik síbotja, amelyet megpróbált még elkapni, de lecsúszott az ülésről. A férfi még meg tudott kapaszkodni a felvonó lábtartójában, de rövid időn belül elhagyta az ereje, és leesett a sípályára, ahol éppen síoktatás folyt.

Egy jelenlévő orvos elsősegélyben részesítette a sebesültet.

A rendőrség közlése szerint a napokban további vizsgálatokat fognak lefolytatni a baleset okainak pontos felderítésére – írja a Bors.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!