Lélekjelenlét

2022.10.17. 06:00

Elképesztő hősiesség: megmentette fuldokló iskolatársa életét egy nyolcéves kisfiú

Még a tanárait is meglepte, hogy a kisfiú nem habozott segíteni. Mindenki más pánikba esett és sikoltozott az ebédlőben.

Illusztráció: Shutterstock

Megfagyott a levegő az iskola menzáján, amikor az egyik fiú torkán megakadt habzsolás közben egy csirkefalatka. Társai hirtelen azt vették észre, hogy Cashton York fuldokolni kezd és küzd azért, hogy levegőt kapjon – írja a Bors.

Az osztálytársai pánikba estek, és segítségért kezdtek kiabálni, egyedül a nyolcéves Garret Brown volt képes megőrizni a hidegvérét, és gyorsan odalépett barátjához. Hogy megmentse az életét, a Heimlich-műfogást vetette be. A drámai jelenetek az oklahomai Lakeview általános iskolában zajlottak le, az esetnek a suli zenetanára, Jordan Nguyen is a szemtanúja volt.

„Az ebéd alatt megtörtént az, ami minden szülő és tanár legrosszabb rémálma.

Nem kapott levegőt. Az ebédlő másik oldalán voltam, és amikor meghallottam a sikoltozásukat, odarohantam a diákokhoz” – emlékezett vissza a drámai pillanatra Jordan, aki teljesen ledöbbent Garret hősies viselkedésén.

„Kiabálás helyett átugrott az asztal másik oldalára, Cashton mögé ment, és végrehajtotta a Heimlich-manővert. Csak két lökés kellett hozzá, és sikerült eltávolítania az ételt. Mire Cashtonhoz értem, az étel már eltűnt, és újra képes volt lélegezni” – tette hozzá a tanár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!