gyász

2020.03.14. 19:56

Koronavírusban meghalt a milánói Scala casting igazgatója

Luca Targetti 62 éves volt.

Koronavírus-fertőzésben halt meg Luca Targetti, a milánói Scala casting igazgatója 62 éves korában – írja a Papagenora hivatkozva az Origo.

„Több mint 20 éve barátok voltunk, és gyakran zsűriztünk együtt énekversenyeken. Luca mindig tudta, hogyan ötvözze a komolyságot a vidámsággal. A távozása nagy veszteség a szakma és azok számára, akik ismerték őt”

– emlékezett meg Dominique Meyer, a milánói teátrum intendánsa. Mellette a Scala zeneigazgatója, Riccardo Chailly és az intézmény összes művésze és dolgozója mély megrendüléssel fogadta a hírt.

Luca Targetti a Scala énektársulatát irányította 13 éven keresztül, majd a Scala Akadémia nemzetközi kapcsolataiért felelt, végül újra visszatért a társulathoz. Szakértelmével, érzékenységével, diplomáciai készségével, korrektségével és humorérzékével a színház meghatározó alakja volt mind a művészeti vezetők, mind a híres énekesek és a fiatal tehetségek számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!