árverés

2021.04.05. 13:25

A vártnál hússzor drágábban kelt el a Sissi-filmek hintója

A vártnál hússzor drágábban, 106 550 euróért (38,5 millió forintért) kelt el egy online árverésen az a 120 éves hintó, amellyel a Sissi című filmtrilógiában közlekedett az Erzsébet osztrák-magyar császárnét és magyar királynét alakító Romy Schneider.

Sissi die junge kaiserin Year: 1956 Director: Ernst Marischka Romy Schneider Karl-Heinz Boehm (Photo by Photo12.com - Collection Cinema / Photo12 via AFP)

Forrás: Photo12 via AFP

Fotó: Photo12 via AFP

A Dorotheum aukciósház csütörtöki közlése szerint a hintó leütési árát eredetileg 5-7 ezer euróra (1,8-2,5 millió forintra) becsülték. A vásárlóról a Dorotheum egyelőre nem árult el információkat.

Az 1900 körül épült, Landauer típusú jármű a Fuschl-kastély magángyűjteményéből származik.

A nyitható tetejű utazókocsi valószínűleg belga gyártmány. Az akkori viszonyokhoz képest kényelmes felszereltségű: rugós felfüggesztésű vas alvázzal, vasalt kőrisfa fogaskerekekkel, vulkanizált gumikkal és egy bőrrel borított tetejű, keményfából épült, négyüléses utastérrel rendelkezik.

Oldalára petróleumlámpákat erősítettek, hátul az utazóbőröndeket pántok rögzítették a kocsihoz. Az 1955-ben, 1956-ban és 1957-ben megjelent Sissi-filmek rendezője, Ernst Marischka többek között a Fuschl-kastélyt is forgatási helyszínül választotta.

Borítókép: Romy Schneider és Karl-Heinz Boehm a Sissi filmek egyik jelenetében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!