képzőművészet

2021.11.19. 09:42

Rómában új kiállítással és vásárral bővült a kulturális élet

Olasz és nemzetközi galériák mutatják be modern és kortárs képzőművészeti kínálatukat a felhőalakú Nuvola római kiállítótérben november 21-ig, amivel minden évben megismétlődő kiállítást és vásárt indítottak útjára az olasz fővárosban – hangzott el csütörtökön a megnyitó sajtótájékoztatón.

Visitors attend a press preview of the first edition of "Roma Arte in Nuvola", the international fair of modern and contemporary art in Rome on November 18, 2021 at the Roma Convention Center "La Nuvola". (Photo by Tiziana FABI / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY MENTION OF THE ARTIST UPON PUBLICATION - TO ILLUSTRATE THE EVENT AS SPECIFIED IN THE CAPTION

Forrás: AFP

Fotó: Tiziana Fabi

Róma első alkalommal lát vendégül modern és kortárs művészetnek szentelt és vásárral egybekötött expót. A kiállított alkotások között festmények, szobrok és többnyire installációk láthatók.

A sajtónak hagyományteremtésről beszélt Miguel Gotor a római önkormányzat frissen beiktatott kulturális tanácsosa, aki emlékeztetett arra, hogy a hasonló kulturális események eddig mindig megálltak az északi Milánóban.

Az Arte in Nuvola (Művészet a Felhőben) című kiállításon mintegy százhatvan olasz és külföldi galéria mutatkozik be

hétezer négyzetméteres kiállítótérben.

Az első kiállítás díszvendégének Izraelt választották.

Különlegességnek számít az, hogy a négynapos eseményen harminc úgynevezett speciális projektet is bemutatnak, közöttük az olasz sztárépítész Massimiliano Fuksas terveit. Fuksas rajzolta a kiállítás logóját is. A közönség kerekasztal-beszélgetéseket is követhet harminc vendéggel a képzőművészet és a kultúra világából.

A képzőművészeti kiállítást és vásárt egyelőre a következő öt évben akarják megismételni.

A helyszín sem számít véletlennek: a modern és kortárs alkotások a Fuksas tervezte, Nuvola-Felhő nevű kiállító- és kongresszusi központban láthatók. A kilenc évig épített Felhőt 2016-ban avatták fel, majdnem negyvenezer tonna acél és hatvanezer tonna üveg felhasználásával készült, költsége meghaladta a 200 millió eurót.

Borítókép: Látogatók a Roma Arte in Nuvola című kiállításon és vásáron 2021 november 18-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!