kötelező protokoll

2020.05.13. 12:00

A Bundesliga egy 35 oldalas szabálykönyvvel indulhat újra

A Német Labdarúgó-liga (DFL) szigorú szabályokat léptetett életbe a Bundesliga hétvégi folytatása előtt, az ezeket összegző dokumentum 35 oldalas.

Az első és másodosztály küzdelmei két hónapos szünet után szombaton folytatódnak, a résztvevő kluboknak azonban minden központi szabályozást be kell tartaniuk.

„Csak fegyelemmel és gondossággal sikerülhet a közös cél, a szezon befejezése”

- áll az egyesületekhez eljuttatott szabálykönyvben.

Ebben részletes útmutató olvasható arról, milyen megelőző és higiénia intézkedéseket kell végrehajtani.

A kluboknak a meccsnapokon, 10.30-ig jelezniük kell a DFL felé, hogy a mérkőzésre jelentkezett összes személy koronavírus-tesztje negatív lett az előző napon.

Ha ez a jelentés nem érkezik meg időben, az adott találkozót elhalaszthatják az egészségügyi kockázat miatt.

A házigazda egyesület kötelessége biztosítani azt, hogy

legfeljebb 300 ember tartózkodjon a létesítményben. Szurkolók nem léphetnek be a stadionok területére.

A játékosokat is több új szabály köti: nem futhatnak be együtt a pályára, térfélválasztásnál tilos a kézfogás, a gólt pedig nem ünnepelhetik csoportosan, pacsival, illetve öleléssel. Csak egy rövid könyök- vagy lábösszeérintés engedélyezett. A szabálykönyvben a köpködésre is vonatkozik egy javaslat, mely szerint lehetőleg ezt el kell kerülni.

A kispadon ülőknek maszkot kell viselniük és megfelelő távolságot kell tartaniuk egymástól.

A vezetőedző az utasítások bekiabálásakor leveheti arcáról a védőfelszerelést, amennyiben legalább másfél méterre áll a többiektől.

A Bundesliga küzdelmeit március 13-án függesztették fel a világjárvány miatt, a pontvadászat szombaton folytatódik, zárt kapuk mögött. A bajnokságból még kilenc forduló van hátra.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában