nincs visszaút

2020.09.24. 09:04

Suárez aláírt az Atlético Madridhoz

Végleg elváltak a Barcelona és az uruguayi csatár útjai.

(FILES) In this file photo taken on September 28, 2019 Barcelona's Uruguayan forward Luis Suarez celebrates after scoring during the Spanish league football match between Getafe CF and FC Barcelona at the Col. Alfonso Perez stadium in Getafe. - Atletico Madrid announced the signing of Barcelona forward Luis Suarez late on September 23, 2020, confirming the Uruguayan striker is set to continue playing in Spain rather than joining Juventus in Italy. (Photo by OSCAR DEL POZO / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Oscar Del Pozo

Az ügyletet a fővárosi klub jelentette be szerda éjjel, míg a katalánok közleményükben azt jelezték, hogy

az Atlético hatmillió eurót fog fizetni a 33 éves uruguayi csatárért.

A katalán egyesület történetének harmadik legeredményesebb játékosát – aki csak barátja, Lionel Messi (634 gól) és Cesar Rodriguez (232) előz meg – még egy évig kötötte volna szerződése a Barcelonához, de

a csapat új vezetőedzője, Ronald Koeman nem tart rá igényt a jövőben.

A Barcelonában létszámfelettivé vált Suárezt eleinte a Juventus próbálta megszerezni, de az olasz bajnok végül adminisztratív okok miatt lemondott róla.

Suárez 2006-ban igazolt Európába, előbb a Groningen, majd az Ajax Amsterdam labdarúgója volt, utána négy idényt a Liverpoolnál, hatot a Barcelonánál töltött. Utóbbi együttesben négy-négy bajnoki cím és kupagyőzelem mellett egy-egy Bajnokok Ligája-, Európai Szuperkupa-diadal és klubvilágbajnoki cím részese volt. A 113-szoros válogatott csatár a gránátvörös-kékeknél 283 találkozón 198 gólt szerzett.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában