dícséret

2020.11.18. 12:00

Lindsey Vonn: Shiffrin hamarosan minden rekordot megdönt

A 25 éves Shiffrin már 66 vk-versenyen lett első.

Lindsey Vonn, visszavonult amerikai síző szerint honfitársa, Mikaela Shiffrin hamarosan minden sportági rekordot megdönt.

A pályafutását másfél éve befejező, 36 éves exversenyző a Sport Bildnek arról is beszélt, hogy szerinte amennyiben elkerülik a sérülések, beállíthatta volna a rekordot a világkupa-győzelmek számát illetően.

„Hogy elérhettem volna-e a rekordot? Igen, elérhettem volna. Viszont biztos vagyok benne, hogy Mikaela Shiffrin hamarosan minden csúcsot megdönt, így végül teljesen mindegy, hogy összejött-e volna nekem még négy vk-győzelem vagy sem” – mondta Vonn, aki 2011 és 2019 között 82 vk-győzelmet aratott.

Ezzel a nők között jelenleg a legjobb, a férfiaknál is csupán a rekordot tartó svéd legenda, Ingemar Stenmark előzi meg, aki 1973 és 1989 között 86 vk-viadalon diadalmaskodott.

A 25 éves Shiffrin már 66 vk-versenyen lett első. Mindezt úgy, hogy az előző idényben formaingadozás miatt elmaradt a várakozásoktól, több versenyt taktikai okokból hagyott ki, majd édesapja váratlan halála után a szezon utolsó kilenc viadalán rajthoz sem állt.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában