nhl

2021.02.22. 08:24

Simán nyerte a szabadtéri meccset a Boston

A Boston Bruins magabiztosan, 7-3-ra verte a Philadelphia Flyerst az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján.

A koronavírus-járvány ellenére az NHL kuriózumnak számító szabadtéri sorozata nem maradt el ebben a szezonban sem, bár a mérkőzéseket zárt kapuk mögött rendezték. A nevadai Tahoe-tó partján felállított pályán a második meccset a terveknek megfelelően tudták lebonyolítani, nem úgy mint az elsőt, amely szombaton az erős napsütés miatt félbeszakadt a balesetveszélyessé váló jég miatt.

A későbbi kezdés miatt ez vasárnap már nem fordulhatott elő a Bruins és a Flyers csoportrangadóján, melyen az első gólt még így is napsütésben ütötte David Pastrnak, az utolsót pedig már sötétben szerezte. A Bruins cseh sztárja mesterhármasig jutott, ez a bravúr korábban csak Tyler Toffolinak sikerült a liga szabadtéri sorozatában. A pályaválasztóként játszó Bruinsnak a második harmadban volt bő másfél perce, amikor három gólt szerzett, ezzel el is döntötte a meccset. A Flyers színeiben egy góllal és két előkészítéssel szintén három pontig jutott van James Van Riemsdyk.

A másik keleti csoportban rendezett mérkőzésen hiába vezetett 2-0-ra a New Jersey Devils, a Washington Capitals a kétgólos TJ Oshie vezérletével fordított és nyert hazai pályán.

A nap meglepetését a sereghajtó Ottawa Senators szolgáltatta, amely szintén hátrányból fordítva, hosszabbításban 3-2-re múlta felül a vendég Montreal Canadiens gárdáját Brady Tkachuk ráadásban szerzett találatával. A hazai kapus, Matt Murray 30 védéssel járult hozzá a sikerhez.

Ugyancsak hosszabbításban dőlt el a Vancouver Canucks és a Winnipeg Jets összecsapása. A meccs hőse Pierre-Luc Dubois lett, aki egy hónapja csereüzlet keretében került utóbbi együttesbe, azóta pedig először volt eredményes. Ezúttal rögtön kétszer talált kapuba, ráadásul övé lőtte a győztes gólt.

Eredmények:

Boston Bruins-Philadelphia Flyers 7-3

Vancouver Canucks-Winnipeg Jets 3-4 – hosszabbítás után

Ottawa Senators-Montreal Canadiens 3-2 – hosszabbítás után

Washington Capitals-New Jersey Devils 4-3

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában