nhl

2021.06.10. 08:26

Elődöntős a New York Islanders

Bejutott az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) elődöntőjébe a New York Islanders, miután a keleti csoport fináléjának hatodik mérkőzésén 6-2-re legyőzte a vendég Boston Bruins csapatát, és 4-2-es összesítéssel jobbnak bizonyult. A Szigetlakók a legjobb négy között a címvédő Tampa Bay Lightninggal találkoznak.

A szerdai összecsapáson a hazaiak szereztek vezetést, ám egyenlített a Boston. A sikert a második harmadbeli támadójáték alapozta meg: ebben a szakaszban háromszor is betalált a New York, Brock Nelson kétszer villant. A Bruins védője, Matt Grzelcyk többször is bizonytalan volt, ezeket könyörtelenül kihasználta az Islanders.

A Bruinsból Brad Marchand hiába játszott jól, duplázott, a hajrában két üres kapus góllal a New York lezárta a párharcot.

Az Islanders és a Lightning tavaly is az elődöntőben csatázott, akkor az edmontoni „buborékban” 4-2-vel a Tampa győzött.

A másik ágon a Montreal Canadiens már elődöntős, és vár a Colorado Avalanche-Vegas Golden Knights továbbjutójára, utóbbi 3-2-re vezet.

Eredmény:

Keleti csoport, döntő, 6. mérkőzés:

New York Islanders-Boston Bruins 6-2

A párharcot 4-2-es összesítéssel az Islanders nyerte.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában