örök relikviák

2021.06.28. 16:36

Szeptemberben elárverezik Di Stefano „futballkincseit”

A legendás Alfredo Di Stefano több mint 600 futballreklikviáját bocsátja áruba ősszel egy londoni aukciós ház.

(ARCHIVO) Foto del argentino nacionalizado español, Alfredo Di Stefano, tomada el 12 de junio de 1956 en Paris, Francia. AFP PHOTO (Photo by STF / AFP)

Forrás: AFP / STF

Fotó: AFP

A szeptember 23-24-re kiírt árverésen a Real Madrid egykori sztárjának – aki Puskás Ferenccel szinte megállíthatatlan támadóduót alkotott a Realban – szinte valamennyi ereklyéjét meg lehet majd vásárolni. Így többek között

kalapács alá kerülnek a madridiakkal szerzett bajnoki aranyérmei és nemzetközi sorozatokban nyert érmei és kupái, valamint két Aranylabdája is,

melyeket 1957-ben és 1959-ben érdemelt ki. A hagyaték a becslések szerint összességében egymillió eurónál is magasabb összegért kel majd el.

„A család úgy döntött, most jött el az ideje, hogy ezeket a tárgyakat megossza a világgal”

- kommentálta az a ereklyék áruba bocsátását a Julien's Auctions ügyvezetője.

Di Stefano Buenos Airesben született, profiként előbb a River Plate-ben, majd a kolumbiai Millonairosban, 1953-tól pedig a Real Madridban szerepelt. Utóbbival nyolcszor nyerte meg a La Ligát, a Bajnokcsapatok Európa Kupáját pedig 1955 és 1960 között egymás után ötször. Játszott az argentin, a kolumbiai és a spanyol válogatottban is.

A 2014-ben, 88 esztendős korában elhunyt legenda kétszer is dolgozott a Real Madrid vezetőedzőjeként.

Forrás: MTI

Borítókép: Di Stefano 1956-ban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában