bajnokok ligája

2021.09.14. 10:40

Kőkemény meccsel kezdik a BL-csoportkört Gulácsiék

A három magyar válogatott futballistát, Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot foglalkoztató RB Leipzig az előző idényben döntős, angol bajnok Manchester Cityhez látogat a Bajnokok Ligája nyitófordulójának szerdai játéknapján.

Player disappointment, frustrated, disappointed, frustratedriert, dejected after the end of the game. From left: Christopher NKUNKU (L), Emil FORSBERG (L), Willi ORBAN (L), Konrad LAIMER (L), goalwart Peter GULACSI (L), Soccer 1 Bundesliga, 4th matchday, matchday04, RB Leipzig (L) - FC Bayern Munich (M) 1-4, on September 11th, 2021 in LEIPZIG, REDBULLARENA, DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND / OR QUASI-VIDEO . (Photo by Frank Hoermann/SVEN SIMON / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance via AFP)

Forrás: AFP / SVEN SIMON / dpa Picture-Alliance

Fotó: Frank Hoermann

A Premier League címvédője legutóbbi hét hazai mérkőzését megnyerte a BL-ben, és 2019. november 26. óta nem vesztett pontot az Etihad Stadionban, ahol akkor a Sahtar Donyeck tudott döntetlent játszani.

Josep Guardiola együttese egy újabb sikerrel megdöntené a klubcsúcsot az európai kupában sorozatban elért egymást követő hazai győzelmek tekintetében.

A két csapat teljesen eltérő előjelekkel várja az összecsapást, hiszen amíg a Manchester City a Tottenham Hotspurtól elszenvedett első fordulós veresége óta mindhárom mérkőzését megnyerte a Premier League-ben, ráadásul ezeken a találkozókon 11–0 a gólkülönbsége, addig a Leipzig a Bundesligában négy mérkőzéséből hármat elveszítve csak a 12., szombaton hazai pályán kapott ki 4–1-re a címvédő Bayern Münchentől.

A szerdai játéknap slágermérkőzése a tavalyi angol bajnok Liverpool és a legutóbbi szezonban olasz második AC Milan összecsapása lesz a B csoportban.

Hazája pontvadászatát mindkét együttes kiválóan kezdte, a milánóiak három fordulót követően százszázalékosak, míg a Vörösök négy kör alatt csak egyszer játszottak döntetlent sikereik mellett. A két nagy múltú együttes harmadik alkalommal találkozik egymással a legrangosabb európai kupában, eddigi két találkozójuk a döntőben volt: 2005-ben a Liverpool minden idők egyik legemlékezetesebb fináléjában a második félidőben háromgólos hátrányból egyenlítve 11-esekkel nyert, míg két évvel később a Milan 2–1-es győzelemmel vágott vissza. A hazai pálya kedvezhet az angoloknak, a Milan ugyanis legutóbb 19 szigetországi fellépése alkalmával csak egyszer, 2005 tavaszán a Manchester United vendégeként nyert.

A D csoport rangadóján a 13-szoros győztes Real Madrid az olasz bajnok Internazionale vendége lesz.

Ez lesz a két csapat 18. egymás elleni összecsapása az európai kupákban, a Real 8, az Inter 7 alkalommal nyert két döntetlen mellett. A két sztárcsapat az előző idényben is azonos csoportban szerepelt, a király gárda – akkor még a koronavírus-járvány miatt az Estadio Alfredo Di Stéfanóban – 3-2-re nyert, Milánóban pedig 2–0-ra diadalmaskodott.

Az M4 Sport 21.00-tól a Manchester City–RB Leipzig mérkőzést élőben közvetíti.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában