Australian Open

2022.01.26. 17:20

Swiatek és Collins a négy közé jutott

A 2020-ban Roland Garros-győztes Iga Swiatek és az amerikai Danielle Collins bejutott az elődöntőbe az ausztrál nyílt teniszbajnokság női versenyében.

 A hetedikként kiemelt lengyel játékos háromórás csatában gyűrte le a 36 fokos hőségben a 36 éves észt Kaia Kanepit, aki előzőleg a világranglistán második Arina Szabalenkát búcsúztatta.

A 20 éves Swiatek a négy között Collinsszal találkozik, aki három éve is elődöntőt vívott az Australian Openen. A 28 éves amerikai a 61. helyen álló francia Alize Cornet-t verte magabiztosan.

A férfiaknál a 2019-ben ATP-világbajnok Sztefanosz Cicipasz úgy jutott tovább, hogy bréklabdát sem kellett hárítania az olasz Jannik Sinner ellen. A görög kiválóságot az sem zavarta meg, hogy a kánikula miatt menetközben becsukták a Rod Laver Aréna tetejét, ami miatt 17 percig állt a játék. A tavaly a Roland Garroson döntős Cicipasz a harmadik melbourne-i elődöntőjére készülhet.

Eredmények, negyeddöntő:

nők:

Swiatek (lengyel, 7.)-Kanepi (észt) 4:6, 7:6 (7-2), 6:3

Collins (amerikai, 27.)-Cornet (francia) 7:5, 6:1

Az elődöntő párosítása: Barty (ausztrál, 1.)-Keys (amerikai), Swiatek-Collins

férfiak:

Cicipasz (görög, 4.)-Sinner (olasz, 11.) 6:3, 6:4, 6:2

  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában