Nagy hidegben

2022.02.16. 08:11

Strolz vezet a férfi műlesiklás első futama után

Kékesi Márton a 40. helyről várja a folytatást.

Strolz vezet a férfi műlesiklás első futama után, Kékesi 40.

Az osztrák Johannes Strolz vezet a férfi műlesiklás első futamát követően a pekingi téli olimpián, ahol Kékesi Márton a 40. helyről várja a folytatást.

Ismét nagy hidegben, ezúttal mínusz 19 fokban vette kezdetét a férfiak utolsó egyéni alpesisí száma. A nem túl nehézre tűzött, de több trükkös részt tartogató első futam legnagyobb meglepetése az osztrákok szinte teljes betlije volt: bár az ő edzőjük alakította ki a nyomvonalat, Marco Schwarz hatalmas hátrányt szedett össze, Manuel Feller kiesett, Michael Matt pedig szintén nem síelt jól. Az osztrákok becsületét végül Johannes Strolz mentette meg, aki honfitársaival ellentétben remek menetet produkált és elsőként várhatja a folytatást.

Jól sikerült a két norvég, Henrik Kristoffersen és Sebastian Foss-Solevaag első futama: előbbi második, utóbbi harmadik helyen végzett, így rendkívül kedvező helyzetből várhatják a második futamot, már csak azért is, mert osztrák riválisuk volt az, akinek - mint az első helyezett - végig kellett várnia a kinti hidegben a többi versenyzőt.

Kékesi Márton - aki óriás-műlesiklásban 34. lett - a felerősödő szélben agresszívan támadta a pályát, ám a tempója, főleg a meredeken jelentősen elmaradt a legjobbaktól, így több mint hét másodperces hátránnyal az addigi célba érők közül utolsóként végzett, végül 12 társát, plusz a kiesetteket tudta megelőzni.

Kékesi Márton a férfi alpesisí műlesiklás versenyének első futama után a 2022-es pekingi téli olimpián a jencsingi zónában lévő Nemzeti Alpesisí Központban 2022. február 16-án.

Forrás: Kovács Tamás / MTI

"A pálya eleje egész jó volt, jól jöttem, jó sebességgel, ám a közepén volt egy komoly hibám, ami kitartott négy-öt kapuig. Ekkor két-két és fél másodpercet is fennhagytam. A második futamra jobban kell összpontosítanom, precízebbnek kell lennem, mindent felteszek arra a pályára" - mondta az MTI-nek Kékesi.

Az izraeli színekben versenyző Szöllős Barnabás jól teljesítve a 28. helyen zárt.

A második futam - közép-európai idő szerint - 6.45 órakor rajtol.

Eredmény, férfi műlesiklás, az állás az 1. futam után:

 1. Johannes Strolz (Ausztria) 53.92 másodperc

2. Henrik Kristoffersen (Norvégia) 53.94

3. Sebastian Foss-Solevaag (Norvégia) 53.98

...40. Kékesi Márton 1:01.85 perc

Forrás: MTI

Borítókép: Az osztrák Johannes Strolz az alpesi sízők férfi műlesiklásának első fordulójában a pekingi téli olimpián, a jencsingi zónában lévő Nemzeti Alpesisí Központban 2022. február 16-án. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában