Atlétika

2022.06.15. 18:45

Vége az autótolvajt fogó Anita Wlodarczyk idényének

Kénytelen befejezni idényét Anita Wlodarczyk, a női kalapácsvetés háromszoros olimpiai bajnoka, aki egy autótolvaj „elfogása” közben megsérült.

A 36 éves lengyel sportoló múlt hétvégén az Instagramon azt írta, hogy egy férfi el akarta lopni a kocsiját, de ő elfogta és átadta a rendőrségnek.

Sajnos egy izomsérüléssel fizettem ezért

– tette hozzá.

Arról akkor nem számolt be, hogy pontosan milyen sérülést szenvedett, de annyit tudni lehetett, hogy hétfőn meg kell operálni. Kedden, a bal lábán elvégzett beavatkozás után pedig már arról írt, hogy egyelőre nem tud versenyezni, így ki kell hagynia a eugene-i világbajnokságot – melyen ötödik vb-aranyát szerezhette volna meg – és a müncheni Eb-t.

Sok munka vár rám a rehabilitáció során... Mindent el fogok követni, hogy a jövő évben visszatérhessek

– üzente.

A négyszeres világ- és négyszeres Európa-bajnok, 82,98 méterrel világcsúcstartó Wlodarczyk nem gondol visszavonulásra, nagy motivációt érez magában, hogy a 2024-es párizsi olimpián is elinduljon és azon dobogóra állhasson.

Borítókép: A lengyel Anita Wlodarczyk a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia női kalapácsvetésének döntőjében az Olimpiai Stadionban 2021. augusztus 3-án. Fotó: MTI/EPA/Christian Bruna

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában