Bajnokok Ligája

2022.09.15. 10:09

Ancelotti: a győzelemmel elérte célját a csapat

Carlo Ancelotti vezetőedző szerint elérte célját csapata, a Real Madrid: legyőzte az RB Leipziget a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában.

Carlo Ancelotti, a Real Madrid vezetőedzője a labdarúgó Bajnokok Ligája Manchester City-Real Madrid elődöntőjének első mérkőzésén a manchesteri Etihad stadionban 2022. április 26-án.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Peter Powell

"Nem azt kértem a játékosaimtól, hogy nagyszerű futballal rukkoljanak ki, hanem azt, hogy játsszanak egyszerűen és nyerjenek" 

- értékelt a 2-0-s hazai sikert hozó szerdai, madridi mérkőzés után.   

Az olasz tréner elismerte, hogy nem volt látványos a mérkőzés, de megismételte, a cél az volt, hogy a három pontot begyűjtsék.   

"Tudtuk, hogy a lipcseiek veszélyesek ellentámadásokból, így minden eszközzel el akartuk kerülni, hogy teret engedjünk nekik a hátunk mögött. Csak kétszer találtak rést a védelmen. Az első félidőt kontrolláltuk, amikor pedig csökkent rajtunk a nyomás, gyors átmenetekkel támadtunk" - tette hozzá.   

A vezetést a 80. percben megszerző Federico Valverdét illetően elárulta, korábban azt mondta neki, széttépi az edzői bizonyítványát, ha a játékos nem szerez legalább tíz gólt az idény során.

Marco Rose, a lipcseiek vezetőedzője elégedett volt csapata teljesítményével, és a 2-0-s vereség ellenére úgy fogalmazott, hogy ez az az út, amelyen haladni szeretnének. Hozzátette, igyekeznek tanulni az ilyen mérkőzésekből, illetve kiemelte, hogy nem szabad kételkedniük a játékstílusuk eredményességében.   

"Aktívan védekeztünk, ezzel együtt volt olyan szakasza a mérkőzésnek, melyben a Real Madrid játszott fölényben, de sok mindent mi is jól csináltunk" - vélekedett.   

A múlt héten kinevezett tréner emlékeztetett rá, hogy akadtak gólhelyzeteik, és azt mondta, nem érezte, hogy bármikor is kicsúszott volna a kezük közül a mérkőzés.   

"Megnehezítettük a Real Madrid dolgát, ezen az úton kell továbbhaladnunk" - szögezte le. 

Ugyanakkor dicsérte az ellenfelet, amely azzal söpörte be a győzelmet, hogy a lehetőségeit ki tudta használni.   

A lipcsei csapat - melyben végig a pályán volt Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik - két vereséggel a negyedik helyen áll az F csoportban. Vezet a Real Madrid hat ponttal, második a Sahtar Donyeck néggyel és harmadik a Celtic eggyel. A harmadik fordulóban, október 5-én a Lipcse a Celticet, a Real Madrid pedig Sahtar Donyecket fogadja.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában