Távolmaradás

2022.09.21. 10:46

Az orosz cselgáncsozók nem indulnak az októberi világbajnokságon

Az Orosz Judo Szövetség annak ellenére határozott a visszalépés mellett, hogy versenyzői ott lehetnének a taskenti vébén, igaz, csak semleges színekben, a nemzeti himnusz és zászló használata nélkül.

Karl-Richard Frey és Niiaz Iliasov a tokiói olimpián 2021. július 29-én

Forrás: DPA/AFP

Fotó: OLIVER WEIKEN

Oroszország nem indítja cselgáncsozóit az idei világbajnokságon, melynek az üzbég főváros ad otthont október 6. és 13. között.

A távolmaradásról Vaszilij Anyiszimov, az Orosz Judo Szövetség (FDR) elnöke nyilatkozott a TASZSZ orosz állami hírügynökségnek.

Az FDR annak ellenére határozott a visszalépés mellett, hogy versenyzői ott lehetnének a taskenti vébén, igaz, a sportág nemzetközi szövetsége (IJF) márciusban csak semleges színekben, a nemzeti himnusz és zászló használata nélkül engedélyezte az orosz részvételt.

Az IJF egyike azon kevés világszövetségnek, amelyek csak részben tettek eleget a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) február végi felhívásának, amelyben Oroszország ukrajnai háborúja miatt különböző büntetések érvénybe lépését javasolta, így azt, hogy a nemzetközi sportági szövetségek tiltsák ki versenyeikről Oroszország - és az inváziót támogató Fehéroroszország - sportolóit.

"Nem veszünk részt a világbajnokságon" - közölte most Anyiszimov, anélkül, hogy külön indoklással szolgált volna.

Ukrajna a minap azzal fenyegetőzött, hogy bojkottálja a vébét, ha azon oroszok is indulhatnak.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában