Bundesliga

2022.09.10. 18:31

Szoboszlai és Orbán főszereplésével nyert a Leipzig a Dortmund ellen

Magyar játékosainak főszereplésével az RB Leipzig 3-0-ra legyőzte otthon a Borussia Dortmundot a német labdarúgó-bajnokság hatodik fordulójának szombati játéknapján.

A mérkőzés két magyar sztárja: Szoboszlai Dominik és Willi Orbán (b-j)

Forrás: dpa/AFP

Fotó: Robert Michael

A Lipcsében Gulácsi Péter, Willi Orbán és Szoboszlai Dominik is kezdett, a 6. percben éppen utóbbi szögletét fejelte a kapuba Orbán.

 A válogatott védőnek ez a második gólja volt a szezonban. Az előnyt Szoboszlai növelte a 45. percben, jó 25 méterről lőtt bombagóljával. A 21 éves futballista első találatát jegyezte az új szezonban.

SZOBOSZLAI Dominik; ORBÁN, Willi
Gólöröm: Willi Orbán, az RB Leipzig játékosa (b) csapattársával, Szoboszlai Dominikkal, miután befejelte az első gólt a Borussia Dortmund ellen 
Fotós: Filip Singer / Forrás: MTI/EPA

Ez volt a bemutatkozó mérkőzése a Leipzig kispadján Marco Rosénak, aki a hét közben vette át az együttes irányítását Domenico Tedesco menesztését követően, a tréner az előző idényben még éppen a Borussia Dortmund vezetőedzője volt.

A sorozatban tizenegyedik bajnoki címére hajtó Bayern Münchben Mathys Tel két klubrekordot is megdöntött a VfB Stuttgart elleni összecsapáson, 17 évesen és 136 naposan a legfiatalabb kezdő, majd a legifjabb góllövő lett a bajorok színeiben a Bundesligában. A müncheniek ugyanakkor sorozatban harmadszor játszottak döntetlent, miután a Stuttgart a 92. percben büntetőből egyenlített.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában