Gyász

2023.01.03. 13:32

Szánbalesetben halt meg az egyik legismertebb raliversenyző, Ken Block

Az 55 éves sportoló egy meredek lejtőn borult fel, a motoros szán pedig rázuhant.

Ken Block a Dakar Qiddiya Grand Prix fináléján 2020. január 17-én

Forrás: AFP

Fotó: FRANCK FIFE

A legendás sportember 2023. január 2-án, hómobillal szenvedett végzetes balesetet az Egyesült Államokban, Utah államban. A The Guardian és a helyi hatóságok jelentéséből kiderült, hogy az 55 éves Block egy meredek lejtőn száguldott lefelé, amikor a hómobil felborult, majd rázuhant, ez okozta a halálát. 

„A legmélyebb sajnálattal erősítjük meg, hogy Ken Block motorosszán-balesetben elhunyt. Ken látnok, úttörő és ikon volt. Ami viszont a legfontosabb: édesapa és férj is. Hihetetlenül fog hiányozni”

 – írta Facebook-bejegyzésében a Hoonigan, Block csapata.

Ken Block 2005-ben kezdte a ralipályafutását, és rögtön az első évben elnyerte az év újonca címet a Rally America bajnokságban. Versenyzett a World Rally Championshipben (WRC) is, illetve több érmet zsebelt be az X Games extrémsport-versenyeken.

Nevéhez fűződik a Gymkhana-videósorozat, amelyben veszélyes utakon mutatta be a tudását. A sorozat több millió megtekintést ért el a YouTube-on.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában