Labdarúgás

2023.06.04. 12:38

Benzema távozik a Real Madridtól

Tizennégy év után a nyáron távozik a Real Madrid labdarúgócsapatától az aranylabdás Karim Benzema.

MW

Karim Benzema, a Real Madrid játékosa csapata edzésén a liverpooli Anfield Stadionban 2023. február 20-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Peter Powell

A klub vasárnap jelentette be, hogy a 35 éves francia támadó szerződése lejártával elhagyja az együttest, és ezzel szinte egy időben a szaúdi állami televízió közölte: 

a játékos megállapodott a bajnok al-Ittihaddal egy kétéves szerződésről.

Karim Benzema pályafutása a Real Madridnál példa a viselkedésre és a profizmusra, megtestesítette a klub értékeit. Karim Benzema kiérdemelte a jogot, hogy maga döntsön a jövőjéről

 - fogalmazott közleményében a spanyol egyesület, amely arra utalt, hogy a futballista egy évvel még meghosszabbíthatta volna június 30-án lejáró szerződését, de nem élt ezzel a lehetőséggel. Sajtóhírek szerint a szaúdiak 100 millió eurós éves fizetéssel csábították, és a megállapodást hamarosan bejelentik.

Kedden, a királyi klub valdebebasi edzőközpontjában búcsúünnepséget rendeznek Benzemának, aki 2009-ben, 21 évesen, az Olympique Lyontól  igazolt a Realhoz. A játékos 647 tétmeccsen szerepelt a csapatban, és ezeken 353 gólt szerzett, ezzel második a klub örökrangsorában Cristiano  Ronaldo (451) mögött. A csatár 25 trófeát - köztük öt Bajnokok Ligája-serleget, négy bajnoki címet és három Király Kupát - nyert a madridiakkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában