úszás

2021.09.23. 11:00

Költözés miatt vált edzőt a rekorder női olimpiai bajnok

Új edzővel, a Florida Egyetemen dolgozó Anthony Nestyvel készül a párizsi olimpiára Katie Ledecky hétszeres ötkarikás aranyérmes úszó.

US swimmer Katie Ledecky, 3-time Olympian, 7-time Olympic Gold Medalist, 10-time Olympic Medalist, participates in the ceremonial lighting of the Empire State Building as she poses with her Tokyo 2020 Olympic Games medals in New York on August 12, 2021. (Photo by TIMOTHY A. CLARY / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Timothy A. Clary

A 24 éves sportoló szerdán jelentette be, hogy egyetemet és trénert vált. Ledecky edzéseit az elmúlt öt évben a kaliforniai Stanfordon – ahol pszichológus diplomát szerzett – Greg Meehan szövetségi kapitány irányította.

„A Stanford volt a második otthonom, és mindig különleges helye lesz a szívemben, de most, hogy végeztem, keletebbre költözök, közelebb a családomhoz”

– írta közösségi oldalán a fővárosi születésű Ledecky.

Nesty suriname-i színekben 100 méteres pillangóúszásban 1988-ban lett olimpiai bajnok, s a Florida Gators úszócsapatát 2018 júniusa óta vezeti. Tanítványai közül Robert Finke Tokióban – Ledeckyhez hasonlóan – megnyerte a 800 és az 1500 méteres gyorsúszást, míg Kieran Smith bronzérmet szerzett 400 méteren.

Ledecky az idénre halasztott tokiói játékokon két arany- és két ezüstéremmel bővítette gyűjteményét, ezzel az első női úszó lett, aki hat egyéni úszóaranyat nyert.

Forrás: MTI

Borítókép: Katie Ledecky a tokiói terméssel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában