fontos információk üzletekről, nyitvatartásról, turizmusról

Üzletek, nyitvatartás, turizmus

Engedély nélkül nem nyithatnak
Visszavonult a Tisza a mindszenti parton is, a megnyitási engedélyre vár az üzemeltető Mindszenti Városgazda Nonprofit Kft. Mint azt Pataki Sándor kérdésünkre elmondta: amint két mintavétel után fürdőzésre alkalmasnak találja az ÁNTSZ a vizet, hivatalosan is át­­adhatják a strandot.
Elkezdődött a pótnagyik tábora
Makón nyaranta lelkes pótnagyik szerveznek tábort helyi gyerekeknek – az idei most nyílt meg. A kicsik kitűnően szórakoznak, vendéglátóik pedig néhány hétre minden gondjukat elfelejtik.
Egy nő, aki titokban kilépett a fénybe - Videó
Kovács Mária (1883-1977) festőművészről készített rövidfilmet Borbás Edina hódmezővásárhelyi születésű író, televíziós szerkesztő-műsorvezető a 6. Kulturális Filmek Fesztiváljára.
Új vízi játékparkkal gyarapodott a Sziki
120 millió forintot költöttek három év alatt a Sziksósfürdő Strand és Kempingre, idén a gyermekek kedvében jártak. Július 11-től új jegyárakkal dolgoznak, aki 17 óra után érkezik, fél áron csobbanhat.
Hétvégente fesztivál Makón
SzabadON – ez a neve annak a rendezvénysorozatnak, amellyel a nyári szezonban hátralévő nyolc hétvégén találkozhatnak a makóiak s persze az ide látogató turisták Makón, a Hagymatikum fürdő környékén.
Városkártya Mórahalmon
Kedvezményekre jogosító és hasznos üzenetek továbbítására szolgálókártyát vezetnek be Mórahalmon, amit pénteken mutattak be. Emellett bővül a városban elérhető ingyenes wifi-hálózat is.
Vásárhelyi látnivalókat is népszerűsít a határon átnyúló program
A hódmezővásárhelyi Emlékpontot és a városhoz közeli Papi-féle szélmalmot látogatták meg a Csongrád-Csanád Megyei Önkormányzat és a Vajdasági Turisztikai Szervezet közös projektjének szakemberei.
A Mienkében tiétek az élmény
Ha szereted a jó borokat, a finom kávét, a jóízű beszélgetéseket, az élőzenét és főleg Szegedet, tarts velünk a belvárosba, a Mienkében várunk rád!
Ráadást kap a közönség Szilajból + galéria
A pénteki első előadásra már alig kaphatók jegyek, a legendás Demjén Ferenc slágereiből komponált darabot Kerényi Miklós Gábor, azaz KERO rendezi.
A héten nyit a Garden Stég a Tiszán, nézd meg, milyen lett! (Videóval)
Végre elkészült! Szeged főutcáján ringatózik a vadonatúj úszóház, a Garden Stég.
Látott már búvárszivattyúból készült tengeralattjárót? – Fotók a REÖK-ben rendezett kiállításról
Az érdeklődők mintegy félszáz ipari alapanyagból készült alkotást tekinthetnek meg az intézmény összes kiállítótermében.
Szia, Andris vagyok, 4 éves és éhes
Engem egy csomó gyerek irigyel az oviban, amikor elmesélem, hová szoktunk menni Anyáékkal enni. Most is oda indulunk, már alig várom. Ehetnénk már!