Kézilabda: Franciaországé az olimpia utolsó aranya

Olimpia 2008 Peking - Franciaország férfi kézilabda-válogatottja nyerte a XXIX. Nyári Olimpiai Játékok utolsó aranyérmét, miután a döntőben 28–23-ra legyőzte a pekingi meglepetéscsapatot, Izlandot.

nso

A döntő szorosan indult: a mérkőzés első negyedében a védekezés dominált, és fej-fej mellett haladt a két csapat – egészen 4–4-ig. Ezt követően azonban csak a franciák dobtak gólt öt percen át, méghozzá ötöt, az előny birtokában pedig még jobban játszhatták a rájuk jellemző kivárásos, védekezésre koncentráló, gyors, illetve végigjátszott támadásokra épülő kézilabdát.

A szünetig megmaradt az ötgólos különbség (15–10), és a félidőben az izlandiaknak demoralizáló lehetett rápillantani a statisztikára. A franciák mindössze hét lövést hibáztak, és ami kapura ment, kettő kivételével mind gól lett! Hreidar Gudmundsson és Bjorgvin Gustavsson két védésével szemben Thierry Omeyer kilencet mutathatott fel 30 perc alatt, ez majd 50 %-ot jelentett!

Karabaticnak és társainak meg kellett szenvedniük Izland ellen a győzelemért

Karabaticnak és társainak meg kellett szenvedniük Izland ellen a győzelemért

Claude Onesta válogatottja a második félidő elejére is odafigyelt, megtoldották az ötöt még két góllal, és a második félidő nagy részében vezettek héttel. Bertrand Gille-ék megérdemelten ugráltak a lefújás pillanatában, ám Izland is minden dicséretet megérdemel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!