Kosárlabda: Az Egyesült Államok nyerte az olimpiát

Olimpia 2008 Peking - Az Egyesült Államok férfi kosárlabda-válogatottja véghez vitte a küldetést, ami miatt Pekingbe érkezett, megnyerte az olimpiát. Kobe Bryanték a döntőben 118–107-re győztek a világbajnok Spanyolország ellen.

nso

A csoportmeccsek során már összefutott a két együttes, akkor a Mike Krzyzewski által irányított csapat óriási különbséggel, 37 ponttal verte az ibériaiakat. A finálé első percei is az amerikaiak szája íze alakult, hiszen LeBron James triplájával azonnal magukhoz ragadták a kezdeményezést. A spanyolok azonban ezúttal nem adták meg magukat olyan könnyen, és az első negyedben többször is átvették a vezetést.

Egyik csapat sem foglalkozott sokat a védekezéssel, mind két oldalon elképesztő ütemben termelték a pontokat. Az amerikaiaknál Wade, James és Bryant volt igazán elemében, a spanyoloknál Pau Gasol mellett a fiatal Ruby Fernandez brillírozott. A szünetig az amerikaiak nyolcpontos előnyt szereztek, de a fordulás után nagy rohamra indult a spanyol együttes Reyes és Ruby Fernandez vezérletével. Négy egységre is feljött a világbajnok együttes, de az amerikaiaknál mindig volt valaki, aki gondoskodott a vezetés megőrzéséről.

Az amerikaiak szoros meccsen nyertek a spanyolok ellen

Az amerikaiak szoros meccsen nyertek a spanyolok ellen
Az záró felvonásban két pontra is csökkent a különbség, ennél közelebb azonban nem tudott férkőzni Spanyolország. Két bedobott büntetővel a New Orleans Hornets irányítója, Chris Paul eldöntötte az összecsapást, melyet végül 11 ponttal az USA csapata nyerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!