Schmitt Pál: minden magyar sportoló dícséretet érdemel

Olimpia 2008 Peking - Schmitt Pál a játékokat értékelve elmondta: elégedett, mert minden magyar tisztán, doppingmentesen versenyzett, és mindent megtett a sikerért. Csalódott ugyanakkor, mert szerinte a tíz érem több is lehetett volna.

Schmitt Pál elmondta: továbbra sem gondolja, hogy amikor a XXIX. Nyári Olimpiai Játékok előtt hat magyar aranyérmet tippelt, hibázott volna. "Nem az ujjamból szoptam a hat aranyérmet. Összevetettem mindazt, amit a szakszövetségek vártak saját versenyzőiktől, és azt elosztottam kettővel" - mondta a MOB elnöke.

"Mind a 170 magyar sportoló dicséretet érdemel, mert mindent megtettek a sikerért. Sokszor egyetlen tuson, egyetlen gólon múlt a siker. Sokszor a bírókon, vagy a körülményeken, esetleg a szerencsén. Ilyen az olimpia. Nekem is volt rossz olimpiám, én megértem a sportolókat és a szurkolókat is" - mondta a sportvezető.

Schmitt Pál egyszerre elégedett és csalódott

Schmitt Pál egyszerre elégedett és csalódott
"Peking választóvonal a magyar sport számára - jelentette ki Schmitt Pál. - Ezután már nem beszélhetünk magyar sportnagyhatalomról, igaz, ez eddig is inkább csak az álmainkban volt így. El kell gondolkodniuk a sportszövetségeknek, a műhelyeknek arról, hogyan tovább. És nemcsak nekik, hanem a politkának is - legyen kormányon bármelyik oldal, bármely párt - tette hozzá az elnök. - Tudomásul kell vennünk, hogy ha minőségi sportot akarunk, akkor meg kell teremtenünk annak az anyagi, erkölcsi feltételeit is. Tisztességesen meg kell fizetni a versenyzőt, az edzőket, és sokkal többet kell áldozni az utánpótlásra."

Schmitt Pál emellett megköszönte az állam és a magáncégek támogatását, mert - mint mondta - ezek nélkül a százmilliók nélkül - még idáig sem juthattunk volna.

Címkék#olimpia

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!