Úszás: Phelps sporttörténelmet írt

Olimpia 2008 Peking - Az amerikaiak hőse pekingi ötödik, pályafutása tizenegyedik aranyát nyerte. Ő a világ legeredményesebb sportolója <br>

nso

Michael Phelps kedden újabb két aranyat nyert a pekingi olimpián,ötre növelve a kínai fővárosban szerzett legértékesebb medáliái számát. Ezzel már tizenegynél jár pályafutása során, ami több, mint amit valaha bárki is szerzett volna. Sporttönelmi csúcs.

Michael Phelps megállíthatatlan. Phelps aranyérmes! – tizenegyszer kiálthatták már világgá az úszódöntőket kommentáló tudósítók az olimpiák történetében. Michael Phelps szerdán legenda lett.

Phelps az athéni ötkarikás játékokon öt aranyat szerzett (és két bronzot). Pekingben megvédte már a címét 400 méteres vegyes-, 200 méteres pillangóúszásban és a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként.

Plusz a négy évvel ezelőtti bronzérmét aranyra váltotta 200 méter gyorson és a 4x100-as gyorsváltóban. Mindegyik győztes számában világcsúcsot úszva. Ráadásul még indul 200 vegyesen, 100 pillangón és a vegyesváltó tagjaként is...

A keddi két arannyal a baltimore-i úszó örökre maga mögött hagyta az olimpiák történetének legeredményesebb legendáit: a szovjetek utánozhatatlan tornásznőjét, Larisza Latinyinát, a finn atlétahőst, Paavo Nurmit, a nagy elődöt, a szintén amerikai Mark Spitzet és az atlétacsodát Carl Lewist.

Kedden Phelps az újságíróknak úgy nyilatkozott a kilencedik aranya után, hogy nagyon „cool" egy ilyen társaságban olvasni a nevét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!