Olvasói levelek

2007.07.23. 16:19

Lélegző esték Szentesen

Hála Isten már több alkalommal volt szerencsém látni és hallgatni a szentesi JUST zenekart. A zenekar minden egyes tagja, ifjú kora ellenére, kiemelkedő tehetségként rnutatkozik be.

A mai kor beat- és rockzenekarainak, zenei világához, mintha kötelezően hozzátartozna a tutti hangzás, amelyben elveszik a fő dallamot kísérő zenei számok élete és éltető szépsége.

Olykor a hangtechnika minősége is befolyásolhatja a nem tiszta zenei hangzást egy-egy zenekarnál, de a hangszertudásuk minősége, ennek ellenére meg kell, hogy mutatkozzon. A JUST zenekar bármelyik zenész tagját a legszebb dicséret illeti, mert abban a zenei műfajban amelyet képviselnek, mind egyénileg, mind közösségileg a lehető legmagasabb szinten tolmácsolják a jól megtanult darabokat. Az igényes hangszertudás lehetővé teszi számukra az elegáns és könnyed művészi kidolgozást és előadást.

Nagyon szimpatikus a szólógitáros dinamikus, de nem önmutogató, hivatást művelő tiszta játéka. A fuvolista szelíd alkotó szerepe a dob és a basszusgitár invenciózus megoldásai, amelyek tágassá teszik a dalok alapritmusainak lélegzését.

Az énekes hölgy szólóteljesítménye, akár hangterjedelemben, akár hangszínében és intonációjában a szakemberek részéről is nagy odafigyelést érdemel.

Szilágyi László katolikus kántor, Szentes
2007. 07. 12.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!