Olvasói levelek

2007.08.28. 16:19

A ''nagy generáció'' jubileuma

"Több mint valószínű, hogy nagyon sokan emlékeznek még 1992 nyarára, amikor az első Öreg Rockerek Bulija zajlott – szó szerint – a megyeháza előtti téren (közreműködött: V. I. Lenin – szobra). Azóta bizony eltelt 15 év, de nem nyomtalanul..."

Több mint valószínű, hogy nagyon sokan emlékeznek még 1992 nyarára, amikor az első Öreg Rockerek Bulija zajlott – szó szerint – a megyeháza előtti téren (közreműködött: V. I. Lenin – szobra). Azóta bizony eltelt 15 év, de nem nyomtalanul, mert az akkor kísérletnek szánt koncertből mára már évi három – tavasz, nyár, télelő –, nagy érdeklődést kiváltó rendezvényen találkozhatnak a most már 50-60. évüket taposók. Nem szabad elfelejteni, hogy ezek a nagyon jó hangulatú, minden alkalommal több zenekart felvonultató bulik nem jöhettek volna létre, ha annak idején Kelemen István – aki azóta is fáradhatatlanul szervezi ezeket az általában 5-600 fős rendezvényeket – nem lát benne perspektívát, hogy bizony ennek a korosztálynak sajnos nem nagyon van hova mennie, ha fiatalkora zenéjére szeretne táncolni.

Az elmúlt hét szombatján, augusztus 11-én viszont elérkezett a tizenöt éves jubileuma az Öreg Rockerek Bulijának, aminek nyár lévén, szokás szerint a Forrás Hotel adott otthont. Sajnos a kiszámíthatatlan időjárás „jóvoltából" beszorultunk az étterembe, de ez semmit nem rontott a már megszokott, remek hangulaton. Amiért most bátorkodtam tollat – számítógépet – ragadni, az az a különleges és megható meglepetés volt, amit mi, ezeken a rendezvényeken régóta fellépő zenészek kaptunk az általunk tényleg nagyon szeretett és tisztelt közönségünktől, bár helyesebb, ha barátainkat mondok. Éjjel egy óra körül, zeneszünetben összehívtak bennünket a színpad elé, ahová, miután leoltottak minden világítást, egy gyönyörű hatalmas tortát toltak ki a felszolgálók, melyen az egykori PRT zenekar színes fényképe díszelegett, négy sarkában mini tűzijátékkal. Őszintén: rendkívüli módon meghatódtunk, mert ilyen kedves figyelmességre valóban nem számítottunk.

Hálás köszönet ezért az igazán szívhez szóló meglepetésért Márta Dánielnek a szervezésért, és Bányai Attila mestercukrásznak a valóban mesteri, de inkább művészi kivitelezésért. Bízunk abban, hogy a következő tortát – amin már egy 30-as szám fog virítani – is együtt fogyasztjuk el, hasonlóan jó hangulatban. Bár várhatóan akkortájt a zenét kissé el fogja nyomni a mankók és a tolószékek zaja, de hát kit zavar ez... A fellépő zenészek nevében köszönettel és tisztelettel:

Berényi Apollo
Szeged, 2007. 08. 16.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!